Situatia din Romania a devenit breaking news pentru televiziunile si publicatiile internationale

Marile publicații ale lumii stau cu ochii pe situația din România, iar informația  că cele mai mari proteste de la revoluția anticomunistă au convins Guvernul să renunțe la modificarea Codului penal a fost subiect de breaking news pentru televiziuni importante din străinătate.

BBC a fost prima televiziune care a anunțat rezultatul celor cinci zile de proteste din România. „România retrage decretul controversat”, a anunțat postul britanic printr-o alertă de breaking news, la câteva minute după anunțul premierului Sorin Grindeanu.

Apoi informația a apărut și  pe CNN, Sky News, Al Jazeera și în edițiile online ale ziarelor The Guardian, New Yor Times, Le Monde și multe altele.

”După mai multe zile de proteste, România va retrage ordonanța care ar fi scos de pe lista acuzațiilor unele fapte de corupție”, a scris CNN.

Jurnaliștii de la Sky News au anunțat și ei imediat ”România renunță la ordonanța care i-ar fi protejat pe politicienii corupți” scrie și Sky News, în ediția sa online.

„Guvernul retrage controversata ordonanță de urgență în urma protestelor”, scrie și „The Guardian”.

Le Monde notează că „Guvernul român a retras decretul său pentru corupție. Premierul, Sorin Grindeanu, a anunțat sâmbătă seara că a abandonat acest decret controversat ce a scos sute de mii de români în stradă”, însă ei subliniază că protestatarii au fost ajutați și de presiunea impusă de procurori, judecători și de cancelariile europene.

Cotidianul New York Times scrie că „România revine asupra deciziei de a slăbi legislația anticorupție” după cinci zile de proteste tensionate.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul abrogă Ordonanța de Urgență de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală într-o ședință de guvern de urgență, care va avea loc duminică. El a susținut o declarație de presă, sâmbătă seara, la Palatul Victoria. Anunțul prim-ministrului a venit după ședința coaliției de guvernare, în care ALDE a pus presiune să se renunțe la actul normativ, în caz contrar amenințând cu ieșirea din Executiv și în a cincea zi de la izbucnirea protestelor, la nivel național, ca reacție la decizia adoptării actului normativ.

libertatea.ro

 

 (Next News) »Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *