Si anul acesta profesoara de pian Marioara Danilov le doreste elevilor ei cat mai multe concursuri castigate …

Profesoara de pian Marioara Danilov activează de mulți ani în cadrul Școlii Populare de Artă Giurgiu. Ne aflăm deja la mijlocul primului trimestru școlar și din acest considerent am dorit  să aflăm rezultatele pe care le-au obținut în urma concursurilor naționale și internaționale la care au participat elevii clasei de pian, acești tineri muzicieni speciali care reușesc să-l îmblânzească pe regele tuturor instrumentelor, pianul. Tot cu ocazia acestei întâlniri am dorit să știm și care-i sunt așteptările legate de activitatea pe care o iubește atât de mult, aceea de profesor de pian. Cu această ocazie Marioara Danilov ne-a spus:    

„Copii speciali se găsesc la toate  clasele care funcționează în cadrul Școlii Populare de Artă, nu există disciplină artistică care să nu aibă copii superdotați, copii care au fost modelați și coordonați de către colegii mei, numai că, cu părere de rău o spun, datorită lipsurilor materiale  cu care se confruntă marea majoritate a părinților care au copiii la noi la școală, nu-și pot permite ca copiii dumnealor să participe la concursurile internaționale care se desfășoară în afara granițelor țării, concursuri unde sunt sigură că ar obține rezultate extraordinare. La clasa de pian  avem elevi cu vârste cuprinse între 6 și 54 de ani. În afară de Sami ( Samuel Ciucă ) sunt mulți copii care au obținut rezultate foarte bune, îmi cer scuze dacă voi omite vreun elev,  dar fără să am în față o listă cu rezultatele obținute de elevii clasei de pian la concursurile naționale și internaționale desfășurate în țară pe parcursul anului 2015/2016,  am să-i nominalizez doar pe câțiva dintre cei  care au obținut rezultate meritorii, cum ar fi:

Ruxandra Muti, de 16 ani elevă la colegiul Ion Maiorescu a participat la concursul  „Micul Virtuoz”  premiul întâi.

Daria Bănică, clasa a VII a la școala general numărul 8 a participat la concursul „ Micul Virtuoz”, premiul întâi.

Ana Stoian, clasa a VI a la colegiul Ion Maiorescu  a participat la mai multe concursuri, „Micul Virtuoz” premiul doi,„ George Enescu” premiul doi și „Prietenii Muzicii” premiul doi.

Lorena Dinu, clasa a IV a  la școala general  numărul 8 care a participat de asemenea la mai multe concursuri „ Micul Virtuoz” premiul întâi,  „George Enescu”  premiul întâi special și „Prietenii Pianului” diplomă de merit.

Teodora Ștefan, clasa a VII a la  colegiul Ion Maiorescu a participat la mai multe concursuri „Micul Virtuoz” premiul întâi, „Prietenii Muzicii” premiul întâi, „George Enescu  premiul întâi.

Tea Ion clasa a VI a  la  colegiul Ion Maiorescu a participat la concursul „Micul Virtuoz” premiul doi și „ George Enescu” premiul doi.

Bianca Bîrlă,  clasa a III a la  școala generală  numărul 8  a participat la concursul „George Enescu” premiul întâi și concursul „Sonoris” premiul întâi.

Și nu în ultimul rând, Adina Gheorghe clasa  a V a, la  școala generală numărul 8, care a participat la concursul „Micul Virtuoz” unde a obținut premiul întâi.”

 

Legat de ceea ce își dorește ca și realizări din punct de vedere professional, Marioara Danilov ne-a spus că-și dorește să participe alături de elevii ei la cât mai multe festivaluri și concursuri unde să obțină rezultate cel puțin la fel de bune ca rezultatele obținute pe parcursul anului școlar trecut.

I.C.MANDU

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *