Sevil Shhaideh vrea sa construiasca un stadion de 12 milioane de euro in Alexandria. Orasul nu are nicio echipa in Liga I!

Sevil Shhaideh vrea să construiască un stadion de 12 milioane de euro în Alexandria. Motivul: cel care funcționează în prezent nu îndeplinește condițiile pentru un meci de Liga I. 

Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, plănuiește ridicarea unui stadion în orașul Alexandria, din județul Teleorman, valoarea investiției ridicându-se la 12 milioane de euro.

Conform proiectului de hotărâre de guvern, construirea stadionului este necesară pentru că cel care funcționează în prezent nu are suficiente locuri pentru un meci de prima ligă, nu are nocturnă, nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV. În plus, spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate și nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore), se mai arată în proiect. Pe de altă parte, orașul Alexandria nu are nicio echipă în Liga I, iar cea mai bună formație a orașului evoluează abia în a treia ligă.

Noul stadion de 12 milioane de euro din Alexandria va avea o capacitate de 5.496 de locuri și se va întinde pe o suprafață de 15.795 metri pătrați. Durata totală de realizare a investiției va fi de 3 ani.

Finanțarea noului stadion va fi făcută din bugetul Ministerului Dezvoltării, din bugetul local, precum și „din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”.

sursa libertatea.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *