Senatorul John McCain, declaratie socanta: Chiar daca Trump devine presedinte, nu suntem Romania

Senatorul republican John McCain a declarat, în dezbaterile electorale din SUA, că, indiferent dacă Donald Trump va deveni preşedinte, sistemul democratic de control instituţional funcţionează în Statele Unite, spunând: “Nu suntem România”.

Numeroşi politicieni şi analişti din Statele Unite, inclusiv din Partidul Republican, sunt preocupaţi de perspectiva unei victorii a controversatului magnat Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

În acest context, senatorul republicanul John McCain, devenit recent un susţinător reticent al lui Donald Trump, a declarat că naţiunea americană nu va fi în pericol în cazul în care controversatul politician devine preşedinte.

“Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale”, a declarat John McCain, citat de ziarul The New York Times.

“Avem Congresul. Avem Curtea Supremă de Justiţie. Nu suntem România”, a adăugat McCain.

“Instituţiile noastre, inclusiv presa, sunt încă suficient de puternice pentru evitarea” actelor neconstituţionale, a subliniat senatorul republican.

Săptămâna trecută, controversatul magnat Donald Trump a atins numărul de voturi necesar pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din Statele Unite.

Sursa dcnews.ro 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *