Senatorul Badalau, ANAF-ul si demagogia politica

Toți giurgiuvenii  știu că liderul de necontestat al PSD-ului local este senatorul Niculae Bădălău. În timpul guvernării Ponta  ANAF-ul era una din instituțiile despre care domnul mai sus menționat,  în cadrul  conferințelor de presă evoca la modul laudativ  ANAF-ul referindu-se la gradul ridicat de colectare a taxelor și impozitelor,  ceea ce a dus la creșterea bugetului. Acest fapt ce le-a conferit guvernaților posibilitatea să crească nivelul de trai al românilor  prin mărirea salariilor, scăderea TVA-ului și multe alte beneficii,  care ne-au făcut pe noi românii obișnuiți să trăim fericiți până la adânci bătrâneți,  cu condiția ca PSD-ul să rămână etern la conducere acestei țări minunate.

Numai că, în data de 19 februarie,  în timpul conferinței de presă săptămânale a PSD Giurgiu, același senator,  respectiv domnul Niculae Bădălău,  de această dată  atacă furibund ANAF-ul considerândul drept un organ de represiune care distruge tot, compătimindu-i pe „sărmanii” oameni de afaceri care au eludat prin evaziune fiscală statul de milioane de euro. A mai spus despre ANAF că doar în baza unor suspiciuni blochează conturile firmelor. Aceste firme, practic din spusele senatorului sunt sortite  desființării, ceea ce  duce la creșterea șomajului și implicit la cheltuieli  foarte mari pentru bugetul consolidat al statului. Vine chiar și cu o soluție adresată probabil actualilor guvernanți spunând „ Puneți un administrator fiscal și dacă în instanță se stabilește că a comis evaziune să aibă de unde să plătească …”

Stau și mă întreb, oare când a avut dreptate senatorul Bădălău ? Atunci când lăuda pentru bună practică ANAF-ul sau acum când îl critică pentru modul represiv în care funcționează, ceea ce duce la subminarea economiei naționale prin blocarea firmelor? De ce oare guvernul Ponta nu a intervenit printr-o ordonanță de urgență să modifice cumva legea de funcționare a ANAF-ului când aveau toate pârghiile la dispoziție fiind majoritari. Chiar dacă,admițând ideea că nu ar fi fost de acord cu modificarea legii UNPR sau ALDE, de ce nu au apelat la emiterea unei ordonanțe de urgență să poată modifica legea, că doar sunt experți în astfel de practici, ceva de genul  OUG 55,  prin care s-a permis migrația primarilor spre PSD, ordonanță împănată cu promisiuni făcute în ceas de seară, la întâlniri de taină între liderii  PSD și primari.  Promisiuni despre care  presa vremii vorbește că ar fi fost făcute la limita legalității.  

Sau poate că toată această pledoarie demnă de stări lacrimogene făcută de senatorul Bădălău nu este altceva decât propagandă electorală, demagogie ieftină prin care PSD-ul cu ultimile zvârcoliri încearcă să ne prostescă,  jignindu-ne inteligența, considerându-ne un fel de babuini ce pot fi păcăliți cu vorbe doar arătându-ne banana așa cum a procedat și primarul Barbu la alegerile din 2012.

Îmi doresc să cred că astfel de tertipuri politicianiste, propagandistice, submediocre,  în care lupul se îmbracă în blană  de oaie și încearcă să ne vândă  cioara vopsită drept papagal  sunt depășite moral. Acest gen de politică a ținut destul. Tânara generație nu a fost educată în stilul caracteristic comunismului. Ei au alte valențe, au o altă proiecție a politicii  în viitor. Acest gen de politică,  în care contradicția este la ea acasă, funcție de interesul de moment al partidului și de poziția pe care o ocupă, la putere sau în opoziție  este perimată. Acum în politică  primordiale sunt  pragmatismul, cinstea, corectitudinea,  ce până de curând  șmecherii din politică  le considerau drept „calități” ce țin de apanajul proștilor.  Este știut de toată lumea că disperarea naște monștrii. Cred că a venit timpul ca cei care au adus grave prejudicii de imagine României la nivel internațional, cei  care au devalizat această țară să dispară din politică. Gata! Duceți-vă unde o-ți vede cu ochii!  Dați-le dreptul celor care merită cu adevărat să se ocupe de politică. Iar cei care încă mai cred că din politică se pot înavuții ar fi bine să-și cumpere singuri cătușele.   

I.C.MANDU

 

 


One Comment to Senatorul Badalau, ANAF-ul si demagogia politica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *