Sedinta extraordinara a Consiliului Local Giurgiu, atipica prin nefirescul sau

Este pentru prima dată în istoria Consiliului Local Giurgiu când preşedintele de şedinţă a stat pe un scaun într-o poziţie diametral opusă faţă de primarul încă în exerciţiu. De regulă, preşedintele de şedinţă lua loc în dreapta primarului. Profitând de această situaţie inedită, primarul nu a ratat ocazia  în încercarea dumnealui disperată de a fi privit cu oarecare simpatie de giurgiuveni lăsând să se înţeleagă prin afirmaţia făcută că preşedintele de şedinţă, în cazul de faţă consilierul local Florian Velicu îi tratează cu spatele pe giurgiuveni.

Plecând de la afirmaţia făcută de domnul primar l-am întrebat pe domnul Velicu ce l-a determinat să ia loc la celălalt capăt al mesei de consiliu şi nu a stat de-a dreapta primarului,  şi cum comentează afirmaţia primarului prin care spune că a stat cu spatele la giurgiuveni.  Răspunsul a fost următorul:

„ Este sub demnitatea mea să pot să mai stau alături de un om care m-a minţit. Un om pentru care mi-am pus în joc obrazul în faţa concetăţenilor mei, asigurându-i că va fi primarul pe care dumnealor şi-l doresc. Dar … spre dezamăgirea mea şi a foarte multor giurgiuveni,  acest personaj macheavelic  a distrus oraşul reuşind „performanţa” ca după patru ani de mandat, după ce a preluat un oraş curat şi în plin proces de refacere, să transforme Giurgiu într-un oraş care arată ca după  bombardament şi plin de datorii. Mi se pare cel puţin ciudat că majoritatea lucrărilor de infrastructură şi modernizare peisagistică  care s-au efectuat în Giurgiu au fost astfel împărţite încât lucrările respective să fie făcute prin încredinţare directă. De ce nu s-a întocmit un singur proiect? De ce au fost fracţionate lucrările de aceeaşi categorie şi mai mult au fost executate în acelaşi timp?  Nu cumva tocmai datorită faptului că nu se dorea să se facă licitaţie ca lucrările să poată fi date prin încredinţare directă unor firme agreate!!!  Probabil instituţiile statului abilitate, mai de vreme sau mai târziu vor lua act de ce se întâmplă la nivelul primăriei Giurgiu şi vor dispune măsurile legale ce se impun în atare situaţie. În ceea ce priveşte afirmaţia făcută că stau cu spatele la giurgiuveni, aşa doreşte primarul Barbu să înţeleagă  giurgiuvenii. Este încă o încercare jalnică de manipulare a primarului prin care se încearcă discreditatea mea. Nu este adevărat ce spune acest mitoman. Niciodată nu mi-am persmis să-i tratez cu spate pe giurgiuveni, ba dimpotrivă,  pentru faptul că m-am luptat pentru ca anumite aranjamente de culise făcute împreună cu alţi consilieri să nu treacă, deoarece pe cale de consecinţă aranjamentele respective erau împotriva intereselor giurgiuvenilor  am devenit incomod pentru primar şi camarila lui. Din acest motiv a încercat excluderea mea din consiliul local. Numai că, probabil nu ştiau că în România mai există şi justiţie care de cele mai multe ori funcţionează, sau poate nu cunoşteau expresia că unde-i lege nu-i tocmeală, pentru că altfel nu recurgeau la asemenea  măgării. Nu, nu am stat cu spatele la giurgiuveni. Am stat cu spatele la o televiziune obedientă  aservită primarului,  televiziune  plătită din bani publici.  Îi asigur pe giurgiuveni că atâta timp cât voi fi consilier local nu voi fi parte la decizii  ce pot afecta bunul mers al oraşului. „

A conchis domnul Florian Velicu

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *