Sedinta BPJ a PNL Giurgiu, sau doar discutii… de dragul discutiilor

Nu cred că poate constitui pentru cineva un secret faptul că luni, 30 ianuarie a avut loc şedinţa Biroului Politic Judeţean ( BPJ ) a PNL-ului giurgiuvean. Din informaţii venite pe surse am aflat că pe lângă membrii biroului politic au mai participat şi alţi membrii de partid cum ar fi consilierii locali Ţigănilă George, Adrian Anghelescu, fostul consilier local Ionel Dinu şi alţii.

Fostul consilier local Ionel Dinu, pragmatic aşa cum îl ştim, a cerut demisia actualului birou politic argumentându-şi solicitarea pe fondul slabelor rezultate obţinute sub conducerea actualului birou politic atât la nivelul alegerilor locale, cât şi a  rezultatului de-a dreptul dezastruos de la alegerile parlamentare. În atare situaţie, Ionel Dinu a propus dizolvarea actualului BPN şi numirea în locul lor  a altor membrii de partid al cărui rol să fie acela de  a se ocupa de buna organizare a alegerilor care urmează să aibă loc în foarte scurt timp atât la organizaţia municipală, cât şi la organizaţia judeţeană. Spre deosebire de alegerile de până acum, acestea se vor desfăşura de jos  în sus. Mai exact, alegerile la nivel central vor avea loc după ce se vor definitiva alegerile municipale şi judeţene.

Aşa cum era de aşteptat actualul birou politic a refuzat şă-şi dea demisia. Acum probabil nu se mai pune accent pe moralitate, sau poate moralitatea în cadrul partidului a fost valabilă doar pentru unii. Nu s-a discutat despre potenţalii candidaţi pentru preşedenţia organizaţiei municipale sau judeţene. În schimb s-a vorbit despre o datorie de aproximativ 500 de milioane lei vechi, datorie pe care partidul a dobândit-o, din spusele preşedintelui interimar, în perioada campaniei electorale. S-a dat citire unei liste în care apărea şi fostul deputat Marin Anton cu un debit de 2.000 lei. Puţin a lipsit să nu înceapă discuţii furtunoase. Ex deputatul spunând că nici cel puţin nu i-au fost restituiţi banii cu care a contribuit în campanie, iar cu cotizaţia este în urmă cu maxim două sau trei luni. Din spusele surselor mele, celor prezenţi nu li s-a explicat din ce sunt compuse datoriile, nu li s-a arătat nici un document  justificativ,  s-a spus doar că sunt datorii din campanie.

Scena tragi-comică din cadrul acestei întâlniri a fost atunci când fostul primar al comunei Floreşti Stoieneşti i-a apostrofat ca la uşa cortului pe consilierii judeţeni spunându-le că sunt …  ( hârtia nu suportă formula de adresare folosită de fostul primar ) deoarece sunt aşa …  cum spunea el, pentru că au votat numirea actualului preşedinte al consiliului judeţean. Vizibil ofensată de modul de adresare al fostului primar,  Geta Mihuţ,  consilier judeţean a ripostat spunându-i că în condiţiile date şi domnul  Gigi Ştefan este … deoarece dumnealui a dispus să fie votat actualul preşedinte al consiliului judeţean. Iar preşedintele, vertical aşa cum îl ştim deja,  a spus: „Da,  aşa este. Îmi asum”. Să înţelegem că şi-a asumat că este aşa cum a spus fostul  primar?  Sincer, nu ştiu. Dar cert este că şi-a asumat.

În rest  la PNL nimic nou sub soare. Lupte interne care  dau senzaţia că nu se vor sfârşi  prea curând, frustrări, narcisism din partea unora, o luptă surdă,  fraticidă,  în care singurul câştigător este PSD-ul,  care cred că face tot ce poate,  prin cozile de topor pe care le are infiltrate în rândul PNL-ului  să acutizeze şi mai mult starea aceasta de conflict intern, în care fiecare se ceartă cu fiecare pentru nimic.

Când PNL-ul  va realiza că rivalul său se află în cu totul altă ogradă şi nu în propria ogradă,  şi vor avea capabilitatea să identifice lideri autentici din interiorul propriului  partid, atunci şi doar atunci va începe să se întrezărească speranţa pentru un partid  încărcat de atâta istorie, care din păcate de mai mulţi ani se află în comă.  Îmi permit să-mi exprim o părere. E clar ca lumina zilei că PNL-ul,  ca să poată ieşi din coma  tot mai profundă,  are nevoie urgentă de resuscitare,  în sensul că are nevoie de lideri autentici liberali care să poată  resuscita partidul. După umila mea părere singurii care pot face acest lucru sunt  Crin Antonescu alături de Ludovic Orban.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *