Sedinta BPJ a PNL Giurgiu si motiunea lui Busoi …

Miercuri, 24 mai, în sala ateneului Nicolae Bălănescu din Giurgiu a avut loc şedinţa lărgită a Biroului Politic Judeţean  PNL filiala Giurgiu. Cu această ocazie preşedintele organizaţiei judeţene Marin Anton a propus spre aprobare lista membrilor PNL care vor participa în data de 17 iunie la alegerile ce vor avea loc în cadrul  partidului la nivel naţional.  Lista a fost aprobată în unanimitate de cei prezenţi cu precizarea că pâna la data alegerilor lista mai poate suporta unele mici modificări.  Tot cu această ocazie preşedinte le-a cerut tuturor celor prezenţi să se implice mai mult în activitatea partidului propunându-le ca peste şase luni să se reîntâlnească în acelaşi cadru şi să facă o evaluare a muncii membrilor de partid.   

Pentru că mai spunea  Marin Anton numai prin efortul conjugat al tuturor membrilor de partid pot readuce partidul pe poziţia care a ocupat-o  şi anume principalul partid din judeţul Giurgiu. Pe parcursul celor şase luni organizaţia judeţeană are drept targhet înfiinţarea de organizaţii  în toate comunele din judeţ, iar acolo  unde deja există organizaţii ,dar mai slabe, acestea să fie sprijinite pentru a deveni organizaţii puternice, credibile, o alternativă viabilă în lupta cu electoratul PSD. În finalul discursului său Marin Anton a precizat faptul că nu concepe să se repete istoria de la precedentele alegeri locale unde în mare parte dintre localităţile judeţului nu au avut candidaţi pentru funcţia de primar şi consilieri locali, a mai spus că el crede în liberalism considerându-l singura doctrină politică care mai poate salva România din colapsul economic şi social în care se găseşte acum.

După încheierea şedinţei biroului politic judeţean PNL-işti l-au avut ca invitat pe Cristian Buşoi care a venit la Giurgiu să le prezinte membrilor de partid moţiunea de canditat pentru cea mai înaltă funcţie în partid. La întâlnirea dintre Buşoi şi membrii  partidului liberal presa locală nu a avut acces.

Aşa ca primă impresie Cristian Buşoi pare un om fără vârsta pe care o are trecută în  cartea de identitate, în sensul că dacă îl amesteci într-un grup de elevi de cel mult clasa a noua este foarte greu de identificat ca om matur. Din acest motiv mie mi-a lăsat impresia unui lucru neterminat, altfel spus mi se părea că nu este ceea ce se pretinde a fi. La intrarea în sala ateneului li s-au împărţit participanţilor nişte broşurele  intitutulate: „ Moţiunea – PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă şi puternică ! Cristian Buşoi „.  Neavând altceva mai bun de făcut în acel moment am început să citesc din broşoră.  După primele două pagini lecturate mi-am dat seama acest tânăr ori este mult mai bătrân decât ce scrie în actul său de identitate, ori a avut ceva rubedenii activiste în partidul comunist, ori că este mult prea tânăr, despre care noi oamenii mai în vârstă spunem: „ Iartă-l  Doamne că nu ştie ce spune „.  Cine a avut curiozitatea să citescă din discursul foştilor nomenclaturişti ar fi realizat imediat asemănarea izbitoare  dintre ce se spunea atunci şi  ce ne spune nouă Buşoi. Singura deosebire constă în faptul că atunci cea mai bună viaţă pentru români nu putea exista decât în comunism, iar Buşoi ne spune că cea mai bună formă de organizare socio-economică pentru România este liberalismul.

Probabil că aşa şi este. Dar măsurile pe care  le propune Buşoi, în accepţiunea mea sunt de-a dreptul hilare, dacă nu cumva de mare jale. Am să vă prezint doar câteva conspecte din broşura moţiunii:

1-„ PNL trebuie să dea un semnal clar că susţine trecerea serviciilor publice pe online , reducerea costului birocratic cu care statul  încarcă cetăţeanul şi atragerea angajaţilor din administraţia publică spre mediul privat. „

Aparent pare un lucru bun. Dar … ce te faci mai ales acum când atacul cibernetic este în floare ?  Ce te  faci dacă acest sistem funcţionează precum minunata platformă din sănătate, cu acel card de sănătate care mai mult îi încurcă pe medici decât să vină  în sprijinul lor,  ca să nu mai vorbim de problemele cu care se confruntă bolnavii.  Spre ce mediu privat îi îndrumi pe cei care vor fi disponibilizaţi de ordinul sutelor de mii ? Nu cumva sunt necesare mai întâi  crearea de locuri de muncă reale, nu sezoniere, care să poată absorbi şi aşa marele excedent de forţă de muncă disponibilă ?

2- „ În primul rând un nou proiect de ţară înseamnă că România să fie cel mai pro-european la graniţa răsăriteană a UE., iar asta se traduce politic prin: Aderarea la moneda Euro, intrarea în spaţiul Schengen şi finalizarea MCV. „

Extraordinar! Fantastic!  De cel puţin 10 ani ni se spune această poveste care face parte din discursul tuturor politicienilor , problema care se pune este cum putem realiza acest lucru? Depinde de noi  ? Da sau nu. Degeaba suntem noi neam cu Alexandru Lăpuşneanu aici nu merge  dacă ei nu ne vor, nu ne vor şi gata ! Clar ca lumina zilei, nu ne vor în Schengen. Dispune România de diplomaţi în adevăratul sens al cuvântului care să ştie să reprezinte interesele ţării? Cred că ar trebui să ştie şi Buşoi că arta diplomaţiei se învaţă nu se câştigă politic. Moneda europeană euro  circulă la noi dar fără să fie a noastră. Finalizarea MCV. O glumă bună. Când în   toată media internă şi internaţională zilnic se vorbeşte de corupţia de la cel mai înalt nivel din România  au vest europenii în aceste condiţii vreun motiv să retragă  MCV-ul ? Să fim serioşi.  

3- „ … direcţia pe care trebuie să meargă PNL este de susţinere a cât mai puţin stat în economie „

Cu chestia asta chiar m-a convins Buşoi că merită să fie preşedintele PNL-ului. Chiar nu merită să mai fac nici un comentariu.  Singura problemă e că s-a cam vândut tot. Inclusiv oamenii se vând şi se cumpără  precum  animalele la târg.

Ca şi părere personală cred că Buşoi se poate asemăna cu un copil sârguincios care se chinuie să-şi facă foarte bine temele, numai că profesorii care l-au ajutat şi i-au scris capitole din moţiune nu sunt ceea ce crede Buşoi că sunt.  Eu îl văd totuşi un bun activist de partid şi un excelent secretar general şi atât.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *