Se schimba legea taximetriei. Taximetristii trebuie sa aiba cazierul curat

Taximetriștii care au făcut pușcărie sau au primit o amendă penală nu vor mai avea voie să profeseze.

Ministerul Transporturilor a pregătit o ordonanță  prin care modifică legea privind transportul în regim de taxi și de închiriere. Potrivit actului normativ, practicanții profesiei de taximetrist trebuie să aibă cazierul „curat”.

„Proiectul propus crează temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor de a reglementa, prin norme aprobate prin ordin al ministrului, existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere. Privitor la cazierul judiciar, proiectul introduce condiția ca practicanții profesiei de taximetrist să nu aibă mențiuni în cazierul judiciar, fapt ce vine în sensul asigurării siguranței cetățeanului și a practicării profesiei în mod onorabil și legal”, conform notei de fundamentare a ordonanței pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Mai exact, un taximetrist care are o condamnare la închisoare, chiar şi cu suspendare, sau o amendă penală nu mai are voie să proseze. În nota de fundamentare postată pe site-ul MT se precizează că în prezent nu există niciun fel de restricţie legată de cazier pentru taximetrişti.
Data limită pentru primirea de propuneri și observaţii la Ministerul Transporturilor este 9 ianuarie.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *