Se schimba banii in Romania

Românii vor trebui să se obișnuiască în curând cu noile monede și bancnote, întrucât Banca Națională va fi nevoită să schimbe aspectul acestora.

Concret, odată cu adoptarea legii prin care se schimbă drapelul României, prin introducerea acvile încoronate, toate autoritățile statului sunt obligate ca, până la 31 decembrie 2018, să înlocuiască stemele și sigiliile existente în prezent cu noul model.

Până atunci, cele două modele de stemă a României și respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare. Această schimbare se va aplica monedelor și bancnotelor emise de Banca Națională a României anterior datei de 31 decembrie 2018. Acestea vor continua să circule și după această dată, în paralel cu monedele și bancnotele cu stema nouă.

”Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschide, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, prevede proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor și care este la promulgare la președintele Iohannis.

sursa libertatea.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *