Scrisoarea pierduta a lui Barbu …

În ultima perioadă cutia de scrisori mi-a fost invadată de felicitări cu ocazia sărbătorilor pascale venite din partea unor oameni politici implicaţi în campania electorală. Poate nu ar fi constituit nimic deosebit dacă astfel de felicitări le-aş fi primit în toţi cei patru ani de mandat ai încă primarului Nicolae Barbu. Dar faptul că acum şi-au amintit că în Giurgiu locuiesc giurgiuveni nu face altceva decât să mă facă să-mi fie lehamite de astfel de oameni.

Dar cel mai tare m-a scos din sărite scrisoarea lui Barbu, primită vineri, 6 mai. Acest om, îi spun astfel pentru că este biped, crede despre noi giurgiuvenii că suntem fiinţe retardate, care uită. Nu domnule, noi nu uităm! Îi recomand să citescă romanul autobiografic „ Desculţ” al lui Zaharia Stancu, în care Darie este sfătuit să nu uite. Tot aşa şi noi, giurgiuvenii îi sfătuim pe copiii noştri să nu uite că timp de patru ani, în mandatul de primar al lui Barbu, Giurgiu a fost un oraş mort, un oraş în care unii au prosperat pe spinarea celor care de multe ori nu aveau ce pune pe masă să le dea copiilor de mâncare.

Să nu credeţi domnule Barbu că dacă i-aţi minţit odată pe giurgiuveni cu vorbe mieroase veţi mai reuşi şi a doua oară. Le spuneţi în scrisoarea a cărei hârtie de proastă calitate, mult prea aspră ca să i se poată da întrebuinţarea care o merită, le spuneţi oamenilor care mare parte dintre ei au devenit asistaţi sociali datorită incompetenţei dumneavoastră,  de strădania şi transpiraţia datorate muncii  supra omeneşti ca să le puteţi da amărâtele de salarii, ca şi cum aceşti bani i-aţi plăti din buzunarul dumneavoastră şi nu tot din buzunarul comun al locuitorilor acestei ţări. Bani murdari, nemunciţi, realizaţi din birurile din zi în zi mai mari ce-i împovărează din ce în ce mai greu pe nevoiaşi.

Deţin înregistrarea unei conferinţe de presă în care vă arătaţi indignarea faţă de o amărâtă care a îndrăznit să spună că la cantina de ajutor social angajaţii fură, iar lor, oamenilor cărora dumneavoastră vă adresaţi acum să vă voteze, li se dau nişte amărâte de lături. Eu nu spun că este adevărat, dar fără foc nu se face fum. Şi atunci dumneavoastră, omul cu „suflet mare” aţi hotărât să nu i se mai dea mâncare la acea amărâtă. Spunând că nu există nici o lege care să vă oblige să le daţi de mâncare la amărâţi. Dar faceţi acest lucru din mărinimie.

Nu, nu din mărinimie faceţi acest lucru v-aş fi crezut dacă făceaţi acest lucru prin intermediul fundaţiei de care v-aţi folosit în alegerile din 2012, dar când cantina de ajutor social funcţionează tot din banii contribuabililor giurgiuveni, de unde atâta mărinimie! Iar pe amărâta şi copiii ei i-aţi tăiat de la porţia de mâncare de teamă. Da, de teamă că exista posibilitatea ca şi alţi oameni să capete curajul să se răscoale şi să spună acelaşi lucru. Şi atunci aţi tăiat-o de la porţie pe femeia care a avut curajul să vă înfrunte şi ca să vă arătaţi puterea aţi dat-o exemplu. Adică dacă cineva va mai îndrăzni să spună că mâncarea este proastă calitativ, va fi tăiat de la porţie. Aşa ai reuşit conaşule să-i sperii pe amărâţi. Oameni care au ajuns la mila ta datorită incompetenţei manageriale de care dai dovadă. Sau poate nu ai vrut să creezi locuri de muncă ca să-i poţi ţine sub control să nu-şi poată căpăta independenţa, ba din contră, să fie dependenţi de tine şi să-i foloseşeti drept masă de manevră, după bunul plac în timpul campaniilor electorale.  Aceasta este faţa adevărată a celui care vine acum cu vorbe mieroase să vă cerşească votul!

Dar cred că acum oamenii, giurgiuvenii  îţi cunosc adevărata faţă, de om rău. Iar dacă vom persevera în greşeala de a-l mai alege primar, noi, toţi giurgiuvenii ne merităm cu vârf şi îndesat soarta.

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *