Scrisoarea lui Badalau este a lui, dar … nu-i apartine !!!

Liderul PSD Vaslui crede că scrisoarea lui Bădălău poate fi comparată cu scrierile lui Karl Marx. Mă rog, este părerea dumnealui. Vă voi prezenta un scurt fragment din comentariul președintelui organizației județene  PSD Vaslui Vasile Buzatu, legat de scrisoarea lui Bădălău:

  „După scrierile lui Karl Marx, urmează Niculae Bădălău” Este un document genial. După scrierile lui Karl Marx, urmează Niculae Bădălău. Sunt câteva consideraţii încropite acolo, nu e vreo analiză foarte serioasă, sunt utilizate vreo două – trei concepte nedefinite de către domnul Bădălău, care e prietenul meu, şi căruia i s-a dezvoltat în ultima vreme talentul acesta ideologic. Numai că talentul ăsta ideologic ca să se dezvolte la un nivel care să fie apreciat trebuie să aibă nişte elemente anterioare. Adică, trebuie să fii citit vreo carte, nişte treburi din astea”, a declarat liderul PSD Vaslui, într-o intervenție telefonică la Digi24. Mai mult, șeful filialei vasluiene a PSD spune că premierul Mihai Tudose ar fi „la același nivel” cu numărul doi din partid. „Şi eu cred despre domnul Tudose că este exact la acelaşi nivel ca şi domnul Niculae Bădălău din punct de vedere teoretico-ideologic. Am constatat doar nivelul, nu reproșez nimănui nimic”, a continuat Dumitru Buzatu…. ”

Din curiozitate am lecturat scrisoarea atrăgându-mi atenția câteva puncte pe care le-am considerat cel puțin ciudate, la care am să fac câteva scurte comentarii:

1 PSD și-a demis propriul Guvern. Să fi uitat oare Bădălău că a fost unul dintre artizanii demiterii Guvernului Grindeanu ? Din declarațiile publice făcute în perioada respectivă Bădălău a fost unul dintre cei mai vehemenți critici ai acelui Guvern susținând sus și tare că nu au fost respectate termenele de punere în aplicare a programului de guvernare iar vinovatul, spunem noi fără vină, a fost Grindeanu.

2 PSD-ul are nevoie de o conducere colectivă … Surprinzătoare această afirmație și contradictorie totodată. În ieșirile publice făcute înainte de apariția scrisorii Bădălău este cel care lăuda modul de lucru al PSD-ului referindu-se la  faptul că deciziile în interiorul partidului se iau în urma unui consens general. Or acum ce să înțelegem că Dragnea se comportă dictatorial? Când spune Bădălău adevărul? Mai mult decât atât surse din interiorul PSD Giurgiu ne-au spus că deciziile legate de soarta partidului sunt luate doar de Bădălău la care participă câteva persoane cu titlul de asistență care au rolul să execute întocmai și la timp ordinele primite de la Bădălău.

3 Trebuie să ne depășim complexele de inferioritate, să nu mai acceptăm ideea că suntem săraci și corupți. Sărmanul … Bădălău. Fără alte comentarii.

După cum probabil ați observat nimic din ce scrie în scrisoarea prezentată de Bădălău nu corespunde cu profilul său politic. Din acest considerent cred că nu trebuie certat, ba dimpotrivă, milit. Spun acest lucru deoarece Bădălău chiar nu are nici o implicare în conceperea scrisorii, domnia sa a avut rol doar de poștaș care cu siguranță va suporta consecințele. Îmi voi permite  să fac o asociere între poștașul Bădălău și Acarul Păun. Din informațiile noastre pe surse se pare că redactarea scrisorii a fost făcută în localitatea Cornu, iar autorii ei, cei care au conceput scrisoarea  sunt  Adrian Năstase, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș. 

În timpul redactării acestui material am mai primit o informație BOMBĂ pe surse conform căreia sâmbătă, în localitatea Bolintin Vale, într-un restaurant ce aparține familiei Bădălău, senatorul Bădălău s-a întâlnit cu Teodor Nițulescu fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, principalul dușman declarat al lui Liviu Drgnea. Mă întreb și eu, dacă informația venită pe surse este reală, de ce s-au întâlnit cei doi? Eu nu știu, dar poate știți dumneavoastră ….

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *