Scandal politic pe tema alegerii primarilor in doua tururi. PSD acuza PNL de populism

Scandal politic pe tema alegerii primarilor în două tururi. După ce PNL a fost refuzat de premierul Dacian Cioloș, PSD acuză PNL de populism, spunând că cerințele liberalilor sunt neconstituționale.

Lovitură dură primită de PNL din partea lui Dacian Cioloş. Premierul tehnocrat îi transmite Alinei Gorghiu să-l ţină departe de bătălia politică, după ce luni PNL i-a cerut premierul să dea ordonanţă prin care să modifice legea, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin şi nu într-unul singur. 

Cioloş le-a răspuns liberalilor că aceasta a fost decizia politică a Parlamentului şi că nu i se pare normal ca Guvernul să intervină printr-o ordonanţă, lăsând PNL la mâna PSD. 

PSD, pe de altă parte, o acuză pe Alina Gorghiu de ipocrizie. Deputatul Florin Iordache spune că PNL trebuia să ridice problema în Comisia de modificare a Codului Electoral, pe care a şi prezidat-o o vreme prin Mihai Voicu şi că oricum e neconstituţional să modifici legea electorală cu mai puţin de un an înainte de alegeri. 

Pe de altă parte, deputatul recunoaşte că PSD nu este de acord oricum ca primarii să fie aleşi în două tururi.

Amintindu-i-se că, totuşi, a fost una dintre cerinţele străzii la protestele din noiembrie, Florin Iordache a răspuns sec: legile se modifică în Parlament, nu în stradă.

Informațiile au fost prezentate marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *