S-a terminat balciul din obor… continua balciul din piata centrala

Pe adresa publicației noastre mai mulți cetățeni ne sesizau cu privire la faptul că piața centrală s-a transformat într-un bâlci harababură, unde oamenii sunt nevoiți să circule pe carosabil deoarece trotuarele sunt ocupate de diferite articole de menaj. Autovehiculele de transport marfă nu au nici un program de intrare în piață ceea ce face să fie un du-te vino continuu. Părinții care vin cu copiii la cumpărături trebuie să fie foarte atenți ca nu cumva odraslele să le fie accidentate de mașinile de transport marfă sau de autoturismele particulare, mai ales când acestea circulă cu spatele printre jaloanele realizate din tonete, mese, umbrele, marfă expusă pe carosabil și oamenii care circulă grăbiți și nu totdeauna foarte atenți.  

Tot cetățenii urbei noastre sesizau faptul că majoritatea comercianților și-au expus produsele până în mijlocul străzii și se întreabă ce se poate întâmpla cu viața dumnealor în cazul unui eventual incendiu. Pe unde ar putea intra mașinile specializate de pompieri, în condițiile în care spațiul circulabil este ocupat de diferite produse și de autovehicule staționate în interiorul pieții, care blochează efectiv căile de circulație.

Tot cetățenii noștri se întreabă unde se află personalul administrației pieții, oficiului de protecție al consumatorilor, direcției sanitar veterinare, reprezentanții direcție de sănătate publică, fostul sanepid, poliției, când în interiorul halei pe căile de acces, persoane de la țară comercializează produse alimentare care nu se pot comercializa decât în condiții speciale, cum ar fi lapte și produse din lapte care sunt extrem de perisabile și cu un foarte mare factor de risc pentru sănătatea oamenilor.

În finalul sesizărilor, dumnealor cetățenii orașului roagă forurile competente să intervină decizional să ia măsurile legale ce impun împotriva celor care le pun în pericol viața prin practicarea unui comerț suburban, necivilizat și prin comercializarea unor produse neverificate sanitar veterinar  în condiții improprii.

Le promitem cititorilor noștri care ne-au sesizat aceste nereguli că vom lua legătura cu factorii care răspund și se pot implica instituțional în soluționarea acestei situații. Pentru început ca și confirmare a relatărilor dumneavoastră vom publica câteva imagini, credem noi elocvente, din piața centrală Giurgiu.

DSCF3584 DSCF3585 DSCF3587 DSCF3588 DSCF3589 DSCF3593 DSCF3595 DSCF3596 DSCF3597 DSCF3598

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *