S-a incheiat si cea de a treia editie a Ligii Prieteniei la Fotbal …

„LIGA  PRIETENIEI” este denumirea unui campionat de mini fotbal desfășurat în municipiul Giurgiu sub patronajul asociației umanitare „UNIȚI  PENTRU  GIURGIU”. Această competiție aflată deja la cea de a-III-a ediție  s-a încheiat joi, 16 decembrie. Evenimentul nu se putea încheia fără un moment special. Tocmai de aceea organizatorii acestei competiții i-au invitat la o serată pe toți participanți care au fost serviți cu bucate alese, iar pentru ca buna dispoziție să le descrețească frunțile și celor care nu au câștigat decât plăcerea de a juca fotbal, ca între prieteni, au fost tratați cu un vin roșu, foarte bun pentru femei, mai ales când îl beau bărbații.

Amfitrionii acestei minunate gale de laureați au fost Alina și Adrian Meclea, care de altfel au decernat mare parte dintre trofeele și diplomele oferite participanților. Invitații de onoare a-i acestui eveniment au fost: primarul municipiului Giurgiu  Nicolae Barbu, deputatul și președintele de onoare al asociației umanitare „UNIȚI PENTRU GIURGIU” Florian Nicolae, inspectorul general școlar Gigi Oprișan, viceprimarul Ionuț Cioacă, vicepreședintele asociației „UNIȚI PENTRU GIURGIU” doctorul Ladislau Pick  membru fondator al asociației umanitare „UNIȚI PENTRU GIURGIU” și consilierul local Mihai Matei. Direcția județeană de sport a fost reprezentată de Mirel Marin.

După ce atmosfera s-a încălzit puțin a venit și mult așteptatul moment al decernării diplomelor, medaliilor și cupelor. Așa cum ne-am obișnuit de la edițiile trecute, nu au fost oferite doar premii colective pentru ocupantele primelor trei locuri. A fost o varietate de diplome și medalii oferite atât individual cât și diplome și medalii colective oferite echipelor.

Premiile individuale, care au constat în diplome și medalii: – Cel mai tehnic jucător, – Golgheterul campionatului, – Cel mai bun manager, – Cel mai frumos gol, – Fotbal în familie, – Seniorul campionatului, – Juniorul campionatului, – Cel mai guraliv jucător, – Oaia neagră a campionatului, etc.

 

Ca și premii colective oferite de această dată echipelor, în afară de premiile acordate celor trei echipe câștigătoare au fost:  Premiul perseverenței și premiul Fair-play.  

Au mai fost acordate două premii speciale și un cadou din partea asociației „UNIȚI PENTRU GIURGIU”, cadou oferit cu multă dragoste deputatului Nicolae Florian care cu doar o zi în urmă își sărbătorise ziua de naștere.

Alina Meclea, amfitrioana acestui eveniment, vizibil emoționată a mulțumit Primăriei Giurgiu, Consiliului Local Giurgiu și în mod special primarului Nicolae Barbu care s-a alăturat susținerii acestui proiect recunoscând că fără sprijinul și suportul oferit le-ar fi fost foarte greu să organizeze o asemenea competiție de anvergură, oferindu-i premiul „ PARTENER DE NĂDEJDE – PRIMĂRIA MUNICIPIULUI GIURGIU „

Un alt premiu special intitulat „ Organizatorul cu nervi de oțel ” i-a fost oferit lui Adrian Meclea de către vicepreședintele fundației umanitare „UNIȚI PENTRU  GIURGIU”  doctorul Ladislau Pick, ocazie cu care a spus: „ Pentru felul în care a coordonat și organizat competiția de mini fotbal îi oferim lui Adrian Meclea diploma „ Organizatorul cu nervi de oțel”. Personal cred că acestă diplomă ar trebui ca Adrian s-o împartă și cu soția lui Alina Meclea pentru că și ea a dat dovadă de nervi de oțel, spun acest lucru deoarece a trebuit să-l suporte în toată această perioadă atunci când lucrurile nu decurgeau așa cum își dorea perfecționistul ei soț și mai mult decât atât, Alina în toată această perioadă a fost implicată în mod direct în desfășurarea acestei minunate competiții.”

Așa cum era firesc a venit rândul acordării premiilor ocupantelor primelor trei locuri.

Premiul trei le-a fost oferit celor de la UNIREA FRĂTEȘTI de către inspectorul general școlar Gigi Oprișan care a fost încântat să constate că printre participanți sunt foști adversari sau coechipieri alături de care a jucat fotbal, tineri care i-au fost elevi  menționând faptul că se simte onorat că are privilegiul să fie el cel care înmânează cupa, diploma și medaliile echipei de fotbal din Frătești.

Premiul doi a fost oferit echipei Energia Remuș de către deputatul Nicolae Florian care a spus că sportul în general leagă prietenii care rezistă ca un arc peste timp și din acest motiv i-a  felicitat pe fotbaliștii din Remuș pentru  locul doi obținut spunând în continuare că într-un sport de echipă nu poți câștiga dacă cei care formează echipa nu sunt în primul rând prieteni și de abia după aceea coechipieri, exprimându-și speranța că se vor revedea și anul viitor.

Premiul întâi a fost cucerit de echipa giurgiuveană Salvatorii, iar cupa, diploma și medaliile le-au fost oferite de primarul municipiului Giurgiu Nicolae Barbu care a felicitat  organizatorii acestui regal fotbalistic, cum de asemenea a felicitat toate echipele participante. Printre altele primarul le-a făcut o ofertă, cred de nerefuzat, tuturor fotbaliștilor prezenți la gala de premiere, spunând: ” … Aveți o competiție care este din ce în ce mai puternică. Cred că a venit timpul ca împreună să facem un pas spre performanță, spre o ligă superioară. Clubul CSM Dunărea Giurgiu dispune de sursele și resursele necesare, prin sumele alocate de consiliul local. Sunteți foarte buni. V-ați auto selectat. Haideți să trecem de la fotbalul amator la fotbalul profesionist, să avem și noi la Giurgiu o echipă formată numai din fotbaliști giurgiuveni …”

După decernarea tuturor premiilor antrenul și buna dispoziție a continuat până târziu în noapte.

 

I.C.MANDU« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *