Romii din Giurgiu isi traiesc din plin ziua internationala…

Vineri, 8 aprilie, întreaga comunitate de romi din România sărbătoreşte Ziua Internaţională a Romilor. Cu această ocazie Mihăiţă Grigore preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa filiala Giurgiu alături de cei doi vicepreşedinţi Voinea Decebal şi Oprea Grigore au ţinut o conferinţă de presă, ocazie cu care a fost evocată istoria romilor, precum rolul şi importanţa zilei internaţionale a romilor.

În după amiaza aceleiaşi zile, la un restaurant din Giurgiu a avut loc şi sărbătoarea propriu zisă, la care au participat reprezentanţii de frunte ai etniei romilor, cărora li s-au alăturat şi liderii unui partid. Muzica tradiţională,  bucatele alese asezonate cu un şpriţ  de calitate, aşa cum le stă bine oamenilor la o astfel de sărbătoare au făcut ca chilabaua să fie trăită la intensitate maximă. Această sărbătoare a romilor nu ar fi fost posibilă, după cum a declarat Mihăiţă Grigore, fără largul concurs al primăriei Giurgiu şi al consiliului judeţean, care au contribuit substanţial cu ajutoare financiare.

Pentru marea majoritate a romilor din Giurgiu, Partida Romilor Pro-Europa organizează în data de   10 aprilie, dacă nu plouă, un concert de muzică tradiţională ţigănească în aer liber, în zona verde situată adiacent spitalului judeţean. Suntem convinşi că romii se vor bucura de grija pe care le-a purtat-o primăria şi consiliul judeţean oferidu-le posibilitatea să joace pe burta goală, ca nu cumva din cauza mâncării să li se aplece şi să nu mai poată juca …

 Îmi doresc să cred că  după alegeri, romii să beneficieze de locuri de muncă, ca să nu mai fie nevoiţi să stea cu mâna întinsă la primărie şi la consiliul judeţean ca să-şi poată sărbători ziua internaţională.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *