Reteta zilei – cartofi copti in sos de usturoi si mirodenii

Rețeta zilei – cartofi copți în sos de usturoi și mirodenii. Rețeta de astăzi ne propune o interpretare a cartofilor în bucătărie, cu o savoare de cimbru și usturoi, o garnitură perfectă la orice fel de mâncare.

Ingrediente
Cartofi – 1 kg
Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
Sare
Ulei de măsline 1/4 ceașcă
Usturoi – 2 linguri
Cimbru – 2 linguri
Piper – 1 lingură

Mod de preparare
Tăiem cartofii în cuburi, astfel încât, la final să fie crocanți la exterior și moi la interior. Într-un vas de apă punem bicarbonat de sodiu, sare și adăugăm cuburile de cartofi. Lăsam la fiert preț de 10 minute.
Scoatem apoi cartofii și îi lăsăm 1 minut să se răcească.
Într-un alt vas, punem ulei de măsline, usturoi, cimbru și piper și amestecăm ingredientele până se gratinează. Sosul astfel rezultat este apoi strecurat peste cartofi. Adăugăm apoi sare și piper după gust.
Luăm apoi cartofii din oală și îi întindem pe o tavă, uniform, apoi punem tava la cuptor pentru 70 – 80 de minute la 220 de grade Celsius. Cartofii pot fi folosiți ca și garnitură la orice fel de mâncare.

 






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *