Respectul fata de telespectatori si cititori obliga …

Respectul fata de telespectatori si cititori obliga …

Atunci când fără intenție dezinformezi ești obligat deontologic să îți corectezi greșeală. În cadrul televiziunii locale Giurgiu TV,  în fiecare vineri seara, începând cu ora 19:45 moderez emisiunea Cronica Giurgiuveană. Cred că este singura emisiune care iese din tipare fiind atipică  deoarece emisiunea nu are la bază un desfășurător, întrebări dinainte concepute sau ceva regizat. Conceptul unei astfel de emisiuni îmi aparține.

Procedez astfel pentru că îmi doresc să vă relatez adevărul netrunchiat, necosmetizat, altfel de cum probabil își doresc invitații mei. Pe parcursul unei emisiuni subiectele sunt variate, abordând cât mai multe teme care pe dumneavoastră vă interesează plecând de la tematica socială, economică ajungând până la relația directă dintre politician și omul după stradă, relație care de regulă se uită după ce scopul politicianului a fost atins. De fiecare dată îmi propun să vi-l prezint pe invitatul meu fără costum, cravată și pantofi de firmă.  Îmi doresc ca dumneavoastră să-l vedeți așa cum este și nu cum își dorește să pară. Nu știu în ce măsură reușesc. Vă las pe dumneavoastră să-i analizați,  pentru ca atunci când vă duceți în cabina de vot să votați în deplină cunoștință de cauză și să nu vă mai lăsați amăgiți de aparențe. Vorbele lor dulci sunt cea mai puternică otravă.

Ei bine, pentru faptul că nu am un desfășurător și las emisiunea să curgă aproape de la sine, trebuie să recunosc că nu sunt deținătorul tuturor informațiilor fără o documentare prealabilă, recunosc este greșeala mea, nu am să mă mai las purtat de val și nu voi mai face afirmații despre care nu am suficiente informații.  În emisiunea de vinerea trecută am dezinformat fără intenție și din respect pentru dumneavoastră vin cu următoarea precizare:

Invitatul meu din timpul emisiunii, Tudorel Țone, un PSD-ist cu pedigree, a afirmat că în Zona Liberă Giurgiu s-au adus gaze. Eu am afirmat că în zonă nu sunt gaze punându-l practic fără voia mea în dificultate pe interlocutorul meu. Tot Tudorel Țone a mai spus că strada Digului a fost asfaltată în cel de-al doilea mandat al primarului Barbu. Precizez că ne refeream la realizările cumva politice de după alegerile locale,  cu toate că nu acesta este adevărul  administrației publice conduse de PSD.

Ei bine, atât eu, cât și invitatul meu am avut dreptate parțial. Încă nu există gaze în Zona Liberă . Din spusele directorului Administrației Zonei Libere Giurgiu ( AZL Giurgiu ) Liviu Cartojan proiectul a fost inițiat în anul 2016. În acest moment magistrala de gaze cu o capacitate de 1200 mc/oră, cu posibilitatea, funcție de solicitările consumatorilor, de creștere a cantității de gaze de până la 2000 mc /oră prin upgradarea stației de reducere a presiunii. Magistrala are o lungime de 1,6 km, iar până la  data estimată de 15 februarie pavilionul administrației va avea gaze. La acestă magistrală se pot racorda peste 80% din firmele existente în zonă urmând ca până anul viitor, dacă mai apar solicitări, să se poată racorda la magistrala de gaze toate firmele existente în Zona Liberă. Valoarea totală a lucrării,  la care se adăugă stația de reducere a presiunii plus proiectare, avize, autorizații este de aproximativ 600 de mii de lei, sumă ce va fi suportată de AZL Giurgiu. Despre recuperarea banilor directorul Liviu Cartojan ne-a spus că speră ca până la finele acestui an suma să fie recuperată în totalitate.

Deci se poate spune că există gaze naturale în Zona Liberă.

În ceea ce privește asfaltarea străzii Digului invitatul meu  nu a avut dreptate. Strada Digului din municipiul Giurgiu a fost asfaltată în anul de grație 2016, cu vreo lună, sau cel mult două, înaintea alegerilor locale. De ce tocmai atunci? Aceasta este o altă întrebare la care sigur există o explicație …

I.C.MANDU

  

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *