Reportaj La Repubblica: „Bine ati venit la Bucuresti, capitala Romaniei, unde bogatii au devenit tot mai bogati si saracii tot mai saraci”

Cotidianul italian La Repubblica a realizat un amplu material în care dă de pământ cu imaginiea României Cu titlul „Tra gli invisibili di Bucarest”, sub semnătura lui Lino Alaimo, prezită Bucureștiul ca pe o capitală a contradicțiilor, plină de aurolaci și corupți.

De altfel, în fotografia de deschidere a articolului apare un aurolac cu punga la gură, într-un parc din Bucureşti. În anchetă sunt citate pe care politicienii români se fac că nu le văd: peste un sfert din populaţia românească trăieşte în sărăcie.

Potrivit ultimului raport Eurostat, 28,5% din populaţia românească trăieşte într-o stare de sărăcie materială şi este lipsită de resursele esenţiale, potrivit gazeta româneacă.com. În Bucureşti, cinci mii de adulţi şi 2.000 de minori sunt complet abandonaţi, trăiesc de pe-o zi pe alta, se ameţesc cu un lighid gălbui pe care îl inhalează dintr-o pungă din plastic, îşi găsesc refugiu în canale cu lăţimea cu puţin peste un metru care formează marea reţea de încălzire a oraşului.

Cei de la La Repubblica, unul dintre cele mai mari ziare din Italia, susțin că există localităţi care fac parte din Uniunea Europeană în care prăpastia dintre bogaţi şi săraci e înfricoşător de mare așa cum se întâmplă și în țara noastră. „Bine aţi venit la Bucureşti, capitala României, centru economic al naţiunii şi oraş unde bogaţii au devenit tot mai bogaţi şi săracii tot mai săraci. În baza datelor transmise de ultimul raport al Eurostat, 28,5% din populaţia românească (circa 6 milioane de locuitori), se află astăzi într-o stare de sărăcie materială şi trăieşte lipsită de resurse esenţiale supravieţuirii. Potrivit estimărilor Fundaţiei Parada din Bucureşti, numai în capitală circa 5.000 de adulţi şi 2.000 de copii, supravieţuiesc pe străzile oraşului într-o situaţie alarmantă şi de extremă degradare”, notează jurnalistul de la publicația italiană.

Acesta povestește că plimbându-te pe străzile capitalei româneşti, te loveşti continuu de tineri şi adulţi sprijiniţi la colţ de stradă care inhalează un lichid cenuşiu din interiorul unor pungi de plastic. Palizi, uscaţi, murdari, arătând cu cincisprezece ani mai în vârstă. Sau parcurgând străzile care înconjoară Gara de Nord, pline de indivizi acoperiţi de tatuaje care intră şi ies din subteranele oraşului. Care îşi strâng mâinile şi iau bani, proveniţi poate din trafic de droguri.

      sursa libertatea.ro                                                                                                                       

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *