Referendum gratiere. Tariceanu, prima reactie la scrisoarea lui Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a reacționat la scrisoarea pentru demararea referendumului transmisă de președintele Klaus Iohannis. 

”Documentul a fost dat întâi la presă, pentru că nu a fost făcut pentru Parlament, ci ca să facă valuri în presă.” a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3. 

Președintele Senatului a precizat că ”La Parlament avem un regulament și o lege care ne obligă să dăm drumul la procedurile care se impun la organizarea referendumului cerut de președinte.”

”În ceea ce privește substanța referendumului, de la ce a plecat la ce a ajuns e difetență foarte mare, probabil consilierii l-au tras de mana.” a mai spus al doilea om în stat.

El crede că președintele face o greșeală strategică și precizează că ”nu dorim niciun fel de conflict, ci să le evităm, imediat după alegeri cel care a intrat într-un conflict acut cu majoritatea care a câștigat aceste alegeri a fost președintele țării și este regletabil.”

”Temele pe care le-a ridicat nu au nicio legatură cu presupusele acte normative la care a făcut referire.” a conchis președintele. 

Sursa dcnews.ro                                                                                                     


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *