Recomandari catre persoanele care detin arme si munitii

Poliţiştii recomandă însuşirea de către posesorii de arme a prevederilor Legii 295/2004 şi acordarea unei atenţii deosebite în ceea ce priveşte păstrarea armamentului şi mânuirea acestuia. Totodată, posesorii vor fi atenţi la respectarea prevederilor legale referitoare la termenele de prelungire a valabilităţii permisului de armă, schimbarea de domiciliu şi radierea armelor.

Rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu o persoană ce deţine în mod legal arme ori muniţii au obligaţia ca, în cazul în care deţinătorul a decedat sau este declarat dispărut, să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie şi să depună armele şi muniţiile respective la cel mai apropiat armurier, în termen de 15 zile de la data decesului ori, după caz, a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de declarare a dispariţiei.

Persoana care ia cunoştinţă despre existenţa unei arme militare, a unei arme letale, a unei arme neletale ori a muniţiilor deţinute ilegal, pierdute sau abandonate sau găseşte o armă din categoria celor de mai sus este obligată să anunţe de îndată cel mai apropiat organ de poliţie.

Poliţiştii S.A.E.S.P. din cadrul I.P.J. Giurgiu vor continua activităţile de verificare a condiţiilor de depozitare şi de asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor deţinute de către persoanele fizice şi juridice din judeţul Giurgiu precum şi de identificare şi sancţionare a persoanelor care încalcă regimul armelor, muniţiilor şi materialelor explozive.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *