Puciul sau lovitura de palat pusa la cale de Badalau a esuat

O parte din media națională anunța cu surle și trâmbițe debarcarea de la conducerea PSD a lui Liviu Dragnea. Recunosc că nu sunt un mare fan al acestuia, dar când mă gândesc la cine sunt cei care doresc să-l elimine pe Liviu Dragnea mai că mă apucă așa un fel de-a râsu plânsu. Iată cine sunt cei care doresc înlăturarea lui Dragnea de la conducerea PSD-ului:

Mihai Tudose premierul României sau cum îl numeau colegii săi din guvernul Grindeanu ” ministru zero ” deoarece la evaluarea urmarea căreia a picat guvernul Grindeanu în dreptul lui Tudose ca și realizări din programul de guvernare era trecut un mare zero. Ce nu știu este dacă era zero barat sau nu.  Tot despre actualul premier media centrală spune că Tudose este omul SRI-ului, fiind  coleg de catedră la Academia de Informații „ Mihai Viteazul ” cu nimeni altul decât hulitul Florian Codlea.

Felix Stroe actualul ministru al Transporturilor, despre care INFORMATECA scrie că  încă din perioada pubertății când avea numai 17 anișori a fost informator la securitate înregistrat cu numele conspirativ  „ Dan ”.  Nu vă gândiți la legendarul personaj Dan Căpitan de Plai pentru că nu are absolut nici o legătură cu baronul local de Constanța apropiatul  lui Radu Mazăre.

Adrian Țuțuianu fost ministru al Apărării, altă perlă cercetată de DNA pentru trafic de influență.

Marian Oprișan președintele CJ Vrancea, care usturoi nu a mâncat gura nu-i miroase neavând cel puțin până acum nici un fel de implicare în celebrul dosar „Căprioara”.  Totuși nu ar strica să vedeți  ce „amărâte” de proprietăți are și în ce „sărăcie lucie” se scaldă dintr-un salariu de bugetar acest băiet sărac făr de adăpost Marian Oprișan.

Niculae Bădălău senator și „mâna dreaptă” a lui Dragnea care este investigat de DIICOT pentru evaziune fiscală când a cumpărat un teren cu 12.000 euro și l-a vândut ulterior cu 3 milioane de euro, evitând să plătească taxe de 500 mii euro și, într-un alt dosar, a fost cercetat de DNA pentru evaziune fiscală de 50 milioane de euro.

Ce interese se ascund în spatele declarațiilor sforăitoare ale lui Bădălău?  Mai binele partidului ? Mai binele oamenilor ? Aiurea! Cred că altcineva are interesul să-l decapiteze pe Dragnea prin aceste unelte umane. Primul, și de loc de neglijat, sunt oamenii sistemului. Răzbunarea lui Coldea. Dragnea și Tăriceanu sunt cei care au dezvăluit legăturile sistemului cu lumea politică ceea ce a dus la îndepărtarea lui Coldea de la conducerea SRI-ului. Este de la sine înțeles cum că Florian Coldea nu putea să conducă de unul singur. Avea lângă el o pleiadă de oameni instruiți în astfel de operațiuni . Îndepărtarea lui Coldea nu a fost soluția ideală pentru destructurarea acestei hidre cu multe capete.  Acum Dragnea și Tăriceanu sunt cei care vor suporta reversul medalie.

Alegerea unor astfel de oameni precum Mihai Tudose, Felix Stroe, Marian Oprișan, Adrian Țuțuianu, și nu în ultimul rând, Niculae Bădălău  la vârful partidului a fost cea mai proastă inspirație a lui Dragnea. Din cel puțin două, dacă nu chiar trei motive. Unu:  Nu se numesc la vârf niciodată oameni șantajabili din cauza dosarelor penale pe care le au. Doi:  Atunci când te iei la trântă dreaptă cu sistemul nu numești oameni de ai  lor în cele mai importante funcții,  atât în partid cât și în funcții guvernamentale de prim rang. Trei: Lejeritatea cu care au fost infiltrate în cele mai importante funcții administrative ale  aparatului de stat centrale și teritoriale oameni aserviți clientelar.

Cu toate acestea PSD-ul, spre surprinderea mea,  nu a căzut pradă intereselor de grup, era să spun infracțional, care nu au alt scop decât destructurarea PSD-ului. În prima etapă s-a încercat  din exterior. Nu s-a putut. Singura alternativă viabilă rămânea implozia,  dacă explozia nu a fost posibilă. Singurii care puteau face acest lucru sunt baronii locali șantajabili sub promisiunea că dosarele lor vor fi îngropate.  Aceasta ar fi o primă motivație după părerea mea care a dus la încercarea de puci orchestrată de Bădălău.

Iar cea de-a doua motivație ține de dorința de preamărire a  lui Bădălău. Probabil prea mulți oameni  i-au spus cu diferite ocazii despre cât de deștept și important ca om politic este. Spunându-i-se de prea multe ori acest lucru Bădălău chiar crede acum că este deștept și cel mai important om politic care face și desface ițele PSD-ului. Ei bine, această dorință de preamărire coroborată cu interesele  celor care doresc să controleze cu adevărat România l-au transformat pe Bădălău într-un viitor apropiat în fostul lider politic al PSD.  Îmi place să cred că după alegerile locale și parlamentare PSD-ul va suporta o epurare urmarea căreia oameni tineri, cu viziune pro europeană vor prelua frâiele partidului.

I.C.MANDU« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *