PSD-ul va obtine 60% din voturile electoratului la alegerile parlamentare a declarat Niculae Badalau

Chiar cu riscul de a mă repeta, cel mai bun produs politic pe care l-a avut PSD Giurgiu, cel puțin până în acest moment este de departe senatorul Niculae Bădălău. Zilele trecute l-am urmărit cu maximă atenție, cu ocazia conferinței săptămânale de presă a PSD-ului giurgiuvean. Nu a lăsat nici un moment impresia că alegerile parlamentare pot să le creeze o surpriză neplăcută. Nu i-a tresărit nici un mușchi pe față, nu a făcut nici o grimasă, nu a făcut nici un gest din care să lase impresia unei minime incertitudini atunci când a spus că PSD-ul la alegerile parlamentare din 11 decembrie va obține un procent de 60% din totalul voturilor exprimate.

Niculae Bădălău este un politician rasat. A demonstrat-o de-a lungul timpului cu vârf și îndesat. Chiar și acum, de curând a demonstrat acest lucru. Cine ar fi crezut că după declarațiile războinice făcute de Nicolae Barbu, secundul său la conducerea partidului,  atunci când a afirmat public că nu va susține candidații PSD-ului local în alegerile parlamentare motivând că pe liste nu apar persoane demne de încrederea lui, de încrederea membrilor de partid și a simpatizanților. Și ce face acum domnul Barbu !!! Este alături de cei pe care i-a blamat, mergând umăr la umăr cu dumnealor pe străzile orașului, în campania electorală recomandându-i cu multă căldură și sinceritate cetățenilor. Impusul dat spre o reconciliere a poziției de frondă pe care a avut-o  Barbu și îndreptarea lui spre gânduri mai bune sunt convins i l-a dat în mod diplomatic  Niculae Bădălău.

Da. Acesta este felul în care trebuie condus un partid ! Cu tact și diplomație. Să reușești să îndrepți lucrurile aducându-le pe un făgaș normal, să întărești partidul și nu să-l slăbești prin luarea unor decizii coercitive asupra unora care furați de val comit greșeli care în timp pot cauza imaginii partidului. Un alt exemplu poate fi dat și primarul de la Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu,  care înainte de alegerile locale încercase un soi de puci. Tot Niculae Bădălău l-a adus și pe acesta pe cale cea bună. Și exemplele pot continua. Acest lucru m-a făcut să afirm că Niculae Bădălău este un politician desăvârșit, care știe să gestioneze cu tact și mult calm situații ce pot scăpa de sub control cu foarte mare ușurință. Liantul, unitatea, stabilitatea și forța PSD-ului la Giurgiu este dată de liderul acestui partid, Niculae Bădălău susținut de mai tinerii săi colegi, al cărui exemplu de bună practică politică doresc să-l urmeze. Și aici mă refer la Răzvan Cuc, Marian Mina, Andrei Alexandru și alții. Despre semnalele primite de la cetățenii județului Giurgiu, Niculae Bădălău a spus că sunt pozitive, că oamenii au încredere în programul de guvernare PSD punctând încă o dată că PSD-ul va obține 60%  din sufragiile de vot. În ceea ce privește partenerii  alături de care vor realiza guvernul, senatorul Bădălău a spus că în mod sigur cu ALDE.

Personal nici nu cred că le va fi foarte greu să obțină 60%, când ca și adversari au un guvern de așa ziși tehnocrați adunați de prin birourile din Bruxelles unde ascuțeau creioane, ai cărui miniștrii  într-un an de zile au fost atât de des schimbați încât nici până în acest moment nu știu foarte sigur care le este ușa biroului.  Mai au în opoziției un PNL-PDL care și-a asumat nerealizările guvernării.  Toată lumea știe că realizările guvernului Cioloș sunt egale cu zero, iar Cioloș este persoana pe care PNL-ul o vrea premier. În condițiile date, dacă aplicăm teoria probabilităților înclin să cred că este posibil ca PSD-ul să obțină procentul estimat de Niculae Bădălău, cu o marjă de eroare de +-5%.

I.C.MANDU

Comandat de Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Giurgiu, editat de SC MANADY-PRESS SRL, cod mandatar financiar AEP 11160007  


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *