PSD-ul giurgiuvean poate sa scape de sintagma „un partid de hoti”. Dar … cu o conditie

Încă din 1990 mă tot întreb cine conduce ţara noastră. Am încercat să aflu acest răspuns de la oameni politici care ocupă diferite poziţii în structura partidelor, dar răspunsurile lor au fost sau sunt ambigue, răspunsuri care nu pot satisface nici  un copil de clasă gimnazială. Mi-am spus, mi s-a pus şi am pus la rândul meu acestă întrebare pentru că am senzaţia că în România zilelor de azi se trăieşte mult mai rău decât înainte de 1989, dar cred că cel mai rău se trăieşte în Giurgiu, oraş în care în perioada comunistă existau fabrici, uzine ale căror produse mergeau cu preponderenţă la export.  Începând cu anul 2000-2001 pentru industria din Giurgiu a început o perioadă de regres evident. Politicienii de atunci spuneau că acest moment ce deja devenise critic va dispărea odată cu venirea investitorilor. Din păcate investitorii nu au venit iar locaţiile în care funcţionau fabricile şi uzinele acum pot fi folosite drept platouri de filmare unde se pot turna cele mai tari filme de groază .

În anul de graţie 2016,  cu ocazia alegerilor parlamentare  PSD-ul a obţinut cel mai mare scor din istoria postdecembristă.  PSD-ul la Giurgiu, dacă nu mă înşel a obţinut cel mai mare procent din ţară, peste 70% din opţiunile de vot ale electoratului. Preşedintele organizaţiei judeţene era nimeni altul decât controversatul om politic Niculae Bădălău căruia drept recunoştinţă i s-a oferit a doua poziţie în partid la nivel central, după Liviu Dragnea . Se spune că alegerile au fost câştigate urmarea a programului de guvernare prin care s-au făcut o multitudine de promisiuni cetăţenilor acestei ţări. Realitatea stă cu totul altfel, dar nu-mi propun acum să vorbesc despre acest lucru. În 10 luni de zile de la alegeri PSD-ul a avut deja două guverne. Guvernul Grindeanu trântit de propiul partid prin moţiune de cenzură şi actualul guvern  Tudose căruia i-a suflat pe la ureche glonţul care ar fi putut face posibilă căderea şi a acestui guvern.

Românii nu sunt un neam de naivi ca să creadă în totalitate în programul de guvernare, dar 50% din program era clar sustenabil. Dar din păcate nu s-a înfăptuit mai nimic din ceea ce s-a promis. Legea salarizării este departe de ce s-a spus iniţial, legea pensiilor se află în colaps, despre fondul suveran de investiţii nu s-a mai vorbit nimic, iar investiţiile sunt egale cu zero . Aproape că ceea ce spun acum pare de necrezut în condiţiile în care PSD-ul plus ALDE au o largă majoritate în parlament, au guvernul lor, instituţiile de deconcentrate sunt conduse de membri de partid, deci nu le lipseşte absolut nimic decât să pună mâna la treabă cu seriozitate şi simţ de răspundere. Şi cu toate aceste nu se întâmplă nimic în afară de pâine şi circ. Atunci revin la vechea întrebare:  Cine conduce România? Cine are interesul ca România să se transforme într-o ţară bananieră? Nu pot să cred că cei care au răspuns sau răspund de destinele noastre vreme de 27 de ani au putut şi după cum se vede pot în continuare comite astfel de atrocităţi ce pot fi comparabile  cu un genocid în masă. Să cred că o forţă ocultă din afara graniţelor ţării ne vrea cu tot dinadinsul sclavi în propria ţară?  Să cred ce se tot vehiculează că adevăraţii conducători sunt vechile structuri al securităţii care precum lupul şi-a schimbat părul dar nu şi năravul?  Să cred că binomul sau trinomul sau dracu mai ştie cine ne conduce? Refuz să cred.

Sunt absolut convins că la revoluţie nu au murit atâţia români câţi s-au sinicis în ultimii ani, sau câţi oameni au murit prin spitale fie din lipsă de medicamente fie a lipsei dotărilor cu aparatură de specialitate performantă capabilă să dea un diagnostic real, sau câţi oameni au murit săracii de inaniţie sau au murit de frig în casele neîncălzite.  Şi toate acestea se întâmplă azi, când suntem ţară europeană cu obligaţii şi drepturi egale cu toate celelalte ţări  din Europa. Da, avem obligaţii şi drepturi egale numai când e vorba de scumpiri, atunci când ni se spune că trebuie să ne aliniem preţurile cu cele din ţările europene, dar nu acelaşi lucru ni se spune când vine vorba de salarii. Avem acelaşi preţ la carburant, dacă nu cumva puţin mai scump, dar avem salariu minim net 222 de euro în timp ce salariu minim în majoritatea ţărilor europene este de cel puţin 2500 de euro. În aceste condiţii mai putem compara nivelul nostru de trai cu cel al europenilor?

Şi atunci, cine ne conduce şi cine se face  vinovat  de nivelul de viaţa scăzut? Personal cred că întrezăresc un răspuns pe care am să-l împărtăşesc cu dumneavoastră.

Vinovaţi sunt îmbuibaţii nesătui care prin toate acţiunile lor nu fac altceva decât să găsească o modalitate să-şi umfle conturile de milioane de euro. Personal nu cred că sunt vinovaţi toţi procurorii din DNA cum se încearcă să ni se transmită subliminal de către parte din media aservită puterii. Cu siguranţă există şi astfel de specimene, dar sunt puţini. Cine poate fi atât de prost încât să creadă că unui politician cinstit i se poate întocmi un dosar penal fără să aibă nici un păcat.  Nici dracu nu crede în astfel de teorii. Numai că hoţii în ziua de azi fură atât de dibaci încât procurorilor şi judecătorilor le este foarte greu să le demonstreze vinovăţia,   pentru că aceşti excroci au devenit experţi în eludarea legii şi fură  fără să lase urme.  Ce mi se pare totuşi curios este faptul că nimeni nu-i întreabă de unde au atâţia bani ca să-şi permită luxul în care trăiesc.  

Ei bine,  aceşti nesături de bani şi preamăriri  nu peste mult timp vor trebui să dispară. Cum vor dispărea nu ştiu să vă spun,  dar cu siguranţă vor dispărea. Vor dispărea tocmai datorită acestei megalomanii nemaiîntâlnite, datorită dorinţei lor morbide de preamărire, datorită grandomaniei de care dau dovadă aceşti oameni nu au făcut altceva decât să distrugă o ţară şi implicit pe locuitorii ei.

Vă întrebaţi probabil cine sunt cei care vor face acest lucru. Nimic mai simplu: Tinerii. Tinerii care au văzut cum se trăieşte în alte ţări, tinerii care au învăţat ce înseamnă să respecţi şi să fi respectat pentru ceea ce eşti şi nu acel respect pe care-l obţi urmare a banilor pe care-i ai, tinerii care nu mai vor să execute orbeşte ordinele venite de la nişte dictatori care nu au alt interes decât să scoată castanele încinse din foc cu mâna lor, tinerii care au înţeles că într-o ţară săracă nu exista oameni bogaţi şi astfel de tineri de perspectivă sunt din ce în ce mai mulţi.

Baronii din partidele politice simt că le-a cam sunat ceasul, au realizat că picioarele scaunelor pe care stau sunt din ceară şi că au început să se cam topească.  În sprijinul la ceea ce afirm acum sunt tinerii valoroşi din PSD Giurgiu care au avut şi au curajul să-l înfrunte pe EL,  senatorul Niculae Bădălău care joacă după cum bate vântul. Când a simţit că Viorel Ponta e pe cracă a fugit repede în braţele luzi Liviu Dragnea.  Acum când spera că Dragnea  va pica a alergat într-o suflare la Tudose, dar când a văzut că din înceleştarea  dintre Tudose şi Dragnea a ieşit învigător Dragnea  l-a părăsit pe „sărmanul”  Tudose fără pic de regret. Foarte mulţi oameni spun despre Tudose că este securist. Fals. Nimic mai fals. Ca să fi securist trebuie să ai circumvoluţiunile pe creier. Se spune că cu cât un om are mai multe circumvoluţiuni cu atât este mai inteligent, ori la Tudose circumvoluţiunile sunt pe faţă şi nu pe creier,  de aceea spun că Tudose este imposibil să fie securist. Cel mult poate fi un folosit de securitate sau alte structuri. Este atât de naiv sărmanul încât chiar a crezut că a devenit o personalitate politică şi joacă deja la seniori,  numai că realitatea este cu totul alta el nici la juniorii politici încă nu are acces. Chiar îmi stârneşte compasiune când mă gândesc că nici cel puţin nu ştie ce-l aşteaptă, ce gafă  impardonabilă a putut face atunci  când a ieşit cu pieptuleţul  înainte şi a cerut demisiile lui Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Cel sau cei care l-au îndemnat să facă acest lucru i-o vor coace şi lui în acelaşi mod. Să-l vedem pe unde scoate cămaşa?  Îşi va prezenta demisia imediat ce primeşte citaţia la parchet?

Ei bine,  din informaţii pe surse am aflat că acest personaj numit Tudose  împreună cu Niculae Bădălău au hotărât în ceas de seară,  urmare a unui troc,  printre alte aranjamente de culise şi să-l elimine pe Răzvan Cuc din guvern. Tudose a acceptat să-l elimine pe Răzvan considerându-l pe Bădălău aliatul său în lupta cu Dragnea.  Răzvan Cuc le stătea amândurora în gât prin atitudinea demnă de care a dat dovadă.  Tot din informaţii pe surse se pare că tânărul ministru al transporturilor  le strica jocurile lor cu firmele constructoare de autostrăzi care dădeau dacă li se dădea. Dar cum Răzvan nu a fost de acord cu astfel de jocuri murdare au hotărât să-l elimine din guvern. Teama cea mai mare a lui Bădălău, spun aceleaşi surse,  ar fi aceea că Răzvan Cuc intenţionează să candideze la preşedenţia organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu susţinut de foarte mulţi primari din judeţ, dintre care unul este foarte important şi  în acest fel finul  lui Bădălău, Marian Mina pierde frâiele partidului şi posibil preşedenţia consiliului judeţean şi implicit ceea ce-i doare cel mai tare pe cei doi,  contractele oneroase despre care tot vorbeşte Marin Anton preşedintele PNL  la mai toate conferinţele de presă.

Sunt 100% convins că Răzvan Cuc va mai avea foarte multe lucruri de spus şi de făcut în politica mare, aşa cum de altfel cred că alături de tinerii din partid vor reuşi să scape PSD-ul giurgiuvean de sintagma „un partid de hoţi”.   Aşa cum îl cunosc pe Răzvan Cuc drept un luptător am certitudinea că îl va forţa cu ghilimelele de rigoare  pe noul ministru al transporturilor să ducă la bun sfârşit reconstrucţia podului de cale ferată de la Grădiştea,  linia de centură a oraşului Giurgiu,  precum şi majoritatea proiectelor demarate de el în scurta perioadă de  ministeriat.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *