PSD si UNPR au renuntat la semnarea protocolului privind alegerile

PSD și UNPR aveau programat, miercuri, la orele 9,30 semnarea protocolului de colaborare pentru alegerile locale si cele parlamentare.

Lovitura a venit cu circa o oră înainte de evenimentul programat, când cele două partide au renunțat  sâ mai semneze protocolul. Din câte se pare, cele două partide nu s-ar fi înțeles  pe numarul de locuri pe care-l vor primi cei de la UNPR  în viitorul Parlament.

La ora 10.30, în Senat se va dezbate  cererea procurorilor DNA de ridicare a imunitatii lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne si vicepremier.

Implicațiile politice privind renunțarea la acest protocol vor avea  impact imediat. În primul rând s-ar putea schimba majoritatea parlamentară, astfel încât  o inițiativă a liberalilor de a se modifica Legea alegerilor primarilor în două turruri ar putea trece foarte ușor, cu sprijinul parlamentarilor UNPR.

De altfel, UNPR a avertizat PSD  că ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi dacă nu va fi semnat protocolul cu social-democraţii, chiar dacă protocolul Alianţei de Centru Stânga înregistrat la tribunal este valabil până în 2020, iar conform acestuia nu ar fi trebuit să se pună problema de liste separate la alegerile locale şi parlamentare.

De asemenea, majoritatea din Senat se va modifica, fapt cer ar putea duce la schimbarea și președintelui Senatului în această legislatură. 

Sursa dcnews.ro(Next News) »Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *