Programul Rabla incepe in mai. Rabla Plus vine cu bonusuri record!

Programul Rabla va începe la jumătatea lunii mai și va avea o valoare de 220 de milioane lei, a anunțat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer. Din cei 220 de milioane, 75 de milioane de lei sunt alocate extensiei „Rabla Plus”, prin care românii pot cumpăra maşini electrice 100% sau hibride.

Pe partea clasică a programului Rabla, valoarea tichetului va fi tot de 6.500 de lei, la fel ca în programul trecut. Totodată, aici se poate adăuga un eco-bonus de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km. De asemenea, se mai poate pune un tichet eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru cumpărarea unui automobil su sistem de propulsie hibrid. Mașinile admise la casare, pe acest segment, sunt cele mai vechi de 8 ani.

În cazul Rabla Plus, pentru cumpărarea unei mașini electrice hibrid, tichetul va fi i de 5.000 lei, în timp ce pentru un autovehicul electric 100% tichetul va fi în valoare de 20.000 lei.

Sursa libertatea.ro                                                                                                                                                        


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *