Programul de guvernare propus de PSD romanilor, prezentat de Razvan Cuc

Prima parte

În cadrul conferinței de presă a PSD Giurgiu de vineri, 14 octombrie, Răzvan Cuc a prezentat programul de guvernare propus de PSD românilor. În rândurile ce urmează vă vom prezenta mot-a-mot discursul lui Răzvan Cuc:  

„ Programul economic al PSD cuprinde viziunea noastră asupra modelului de dezvoltare a României în următorii anii care cuprinde două părți.

 1- Fondul suveran de investiții

2- Programul de start-up-uri

Astăzi prezentăm programul de relaxare fiscală și creșterea veniturilor, urmând ca data viitoare să prezentăm măsurile sectoriale pentru încurajarea capitalului autohton.

Iată prin ce credem noi că ne diferențiem de celelalte partide. Noi, PSD-ul prezentăm public, transparent fiecare măsură în ceea ce privește sursa de finanțare, calendarul de implementare, efectele, beneficiarii și foarte important, impactul bugetar. În primele 30 de zile de mandat, legislația care va cuprinde toate măsurile care vor fi prezentate în programul de guvernare, va fi aprobată în Guvern și depusă la Parlament. Până la data alegerilor, toată acestă legislație va fi întocmită.

1 Relaxare Fiscală

Să vorbim despre eliminarea unor taxe nefiscale. Marți, 11 octombrie, PSD-ul a depus la Parlament un proiect de lege, lege la care domnul senator Niculae Bădălău a fost co-inițiator, pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale care înseamnă mai puțină birocrație, mai mult timp liber și mai mulți bani pentru cetățenii români. Dincolo de banii pe care-i cheltuie românii, cel mai rău lucru este umilința la care sunt supuși, de asemenea timpul pe care-l pierd, nervii cu care se încarcă fiecare român când trebuie să stea să aștepte la cozile interminabile atunci când trebuie să plătească o taxă …

Timbrul de mediu, pentru că despre el este vorba. Este știut faptul că toți cei care dau în judecată statul român câștigă, iar statul este obligat să le dea banii înapoi. De ce să-l mai ținem? Îl eliminăm.

Taxele de la registrul comerțului, care sunt aproximativ 20 de astfel de taxeSe tot vorbește că vrem să sprijinim înființarea de IMM-uri, micro-intreprinderi, să dezvoltăm mediul de afaceri. Cum oare se dorește acest lucru, prin noi și noi taxe?  Trebuiesc reduse la minim, dacă nu chiar desființate.

Cele 33 de taxe consulare și de cetățenie. Așa înțelege să sprijine statul român și așa respectă statul cetățenii care trăiesc în afara granițelor țării? Cu siguranță vor fi eliminate!

Taxa radio-TV. De fapt am pus două taxe. În fiecare an prin Legea Bugetului de Stat se alocă de la bugetul de stat sume pentru TVR. Cea mai mare parte din aceste sume , lucru pe care marea masă a cetățenilor nu-l știu, nu rămâne  în bugetul TVR, nu este folosită pentru funcționarea TVR, ci pentru a finanța niște achiziții la o altă structură, la o altă societate de stat. Taxa radio –TV trebuie să fie plătită de la bugetul de stat, dacă guvernul își asumă că susține postul public de televiziune.

Taxa suplimentară pentru pașaportului temporar, tarifele pentru pierderea sau modificarea actelor, sunt 22 astfel de tarife, 13 taxe de timbru extra-judiciare, taxele pentru pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de Ministerul de Interne pentru public . Dar Ministerul de interne nu este serviciu public? Mai pune și taxe! Mai sunt cele 4 tarife percepute de Casa Națională de Pensii.

În total sunt 102 taxe care vor fi eliminate de la 1 ianuarie 2017. Impactul este foarte mic, circa 0,1 din PIB.  … ”

În ediția următoare a publicației noastre vom continua cu prezentarea programului de guvernare propus românilor de PSD, prezentat de Răzvan Cuc, în care a vorbit despre Creșterea Veniturilor.

A consemnat  I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *