PROGNOZA METEO. Vreme de primavara, cu maxime de pana la 17 grade Celsius

Regimul termic va deveni unul ridicat în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor, cu excepţia unor scurte intervale când se vor semnala precipitaţii atât sub formă de ploaie, cât şi de ninsoare, mai ales în zona montană, spre finalul primei săptămâni de prognoză şi, ulterior, după data de 8 februarie, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru intervalul 1 – 14 februarie, publicată astăzi.

 În primele trei zile ale intervalului de prognoză, vremea se va încălzi accentuat, iar media valorilor termice diurne va atinge 17 grade, în timp ce media temperaturilor nocturne se va situa în jurul valorii de 4 grade. În intervalul 4 – 5 februarie se va consemna o scădere semnificativă a temperaturii aerului, de 7 – 9 grade, dar începând din data de 6 februarie vremea se va încălzi din nou.

Cea de-a doua săptămână de prognoză nu va aduce modificări importante în ceea ce priveşte regimul termic, astfel încât se vor înregistra, în medie, maxime de 10 – 11 grade şi minime de aproximativ două grade Celsius. De asemenea, se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare, pe 4 şi 5 februarie şi, din nou, după data de 8 februarie, dar acestea vor fi pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 11 – 13 februarie.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *