Prognoza meteo. Vin ninsorile!

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru începutul săptămânii. Potrivit acesteia, vremea se va răci semnificativ și va ninge.

PROGNOZA METEO pentru LUNI                                          

ÎN ȚARĂ
Deși în scădere fată de ziua precedentă, valorile termice diurne vor continua să se situeze peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Noaptea, însă vremea va deveni rece în vestul, nordul și în centrul țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 0 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor se va extinde cuprinzând treptat majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei, la munte vor predomina ninsorile, iar în vest, în nord-vest și în centru vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Noaptea va ninge în toate masivele montane, vor fi mai ales ninsori în nord și în centru, precum și în zonele deluroase ale celorlalte regiuni, iar în sud și sud-est vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul se va intensifica în special în a doua parte a intervalului, când în estul și în sud-estul teritoriului, dar și pe crestele montane, rafalele vor depăși 55…60 km/h.

LA GIURGIU
Deși în scădere ușoară față de intervalul anterior, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Vor fi înnorări, iar noaptea se vor semnala precipitații slabe, la început sub formă de ploaie, apoi lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

LA GIURGIU
Valorile termice vor scădea semnificativ, vremea devenind rece. În prima parte a zilei, vor fi înnorări și condiții ca trecător să ningă slab, iar vântul va mai avea intensificări. Apoi cerul se va degaja, iar vântul va deveni moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 1 grad, iar cea minimă de -7…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *