Prognoza meteo. Va fi din ce in ce mai cald. Revine canicula in Romania

Canicula revine în România, în următoarele trei zile. Săptămâna începe cu peste 30 de grade. Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară în Muntenia, Transilvania şi Moldova, cu temperaturi maxime ce se vor încadra, în general, între 27..29 pe litoral şi 35 de grade în sudul Munteniei, izolat poate şi în Transilvania şi în Moldova.

Disconfortul termic va fi accentuat în sud, în est şi în centru, regiuni în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80. La Giurgiu, luni vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Marţi, vremea se va menține călduroasă, caniculară în regiunile sudice, estice și centrale, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 gr în vest și 36 de grade în sudul Munteniei.  Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vest şi nord-vest unde, mai ales spre seară şi noaptea, vor fi averse însoțite de fulgere, tunete și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor cumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. La Giurgiu, vremea va deveni caniculară marţi, temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cel mult moderat. Miercuri, vremea va fi călduroasă, local caniculară după orele prânzului în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 gr în vest și în nord-vest și 36 de gr în Muntenia și în Moldova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *