Prognoza meteo pentru urmatoarele zile. Furtuna si ploi in averse

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele zile. Potrivit acesteia, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor și furtuni și ploi în averse.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în cea mai mare parte a ţării; ziua mai ales în regiunile vestice, sudice, sud-estice şi centrale, iar noaptea îndeosebi în nord-vestul, centrul şi sudul teritoriului, precum şi în zonele montane. Astfel, înnorările vor fi temporar accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe spaţii mici 45…50 l/mp, cu precădere la munte, dar şi în sud, centru şi nord-vest. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme  răcoroasă pentru acestă perioadă şi vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 18 grade.

LA GIURGIU
Pe fondul instabilităţii atmosferice accentuate, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă pentru data din calendar. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată ale vântului în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

LA GIURGIU

Valorile termice diurne se vor menţine uşor mai coborâte decât cele normale pentru această dată, iar în cursul zilei se vor mai semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice. Prin urmare, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului când se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Sursa ANM« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *