Prognoza meteo pe doua saptamani! Se intorc ploile si frigul!

Vremea se va  răci simţitor în următoarea perioadă. Va ploua în majoritatea zonelor din ţară. ANM a actualizat estimările meteorologice, valabile pentru perioada 21 martie – 3 aprilie.

BANAT– În prima zi a intervalului vremea va fi caldă, astfel încât media regională a maximelor termice va fi de 14 grade. Apoi se va produce o răcire, până în jurul datei de 23 martie, când temperaturile diurne, în medie în jurul a 10 grade, se vor situa sub cele normale ale perioadei. Din 24 martie şi până la sfârşitul intervalului valorile maxime vor creşte treptat, ajungând, în medie, până spre 20 de grade.

CRIŞANA– Începutul primei săptămâni va debuta cu o vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii diurne de 12…13 grade, care vor scădea apoi spre 9…10 grade, până în data de 24 martie. Ulterior vremea se va încălzi semnificativ, prima săptămână a lunii aprilie urmând a fi caracterizată de temperaturi maxime, în medie, de 18…20 de grade. Ploile îşi vor face apariţia în intervalele 21-25 martie, respectiv 29 martie-3 aprilie, cu un maxim al acestora în jurul datei de 23 martie, când se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă pot fi însemnate.

TRANSILVANIA– Din 25 martie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză valorile maxime vor creşte treptat, ajungând, în medie, până la 17…18 grade. Regimul termic nocturn va oscila, în medie, între -4 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 25-28 martie.

MARAMUREŞ După o medie a temperaturilor maxime de 9…10 grade la începutul intervalului, din data de 25 martie vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în prima săptămână a lunii aprilie se vor înregistra maxime, în medie, între 16 şi 18 grade. Temperaturile minime se vor menţine în jurul pragului de îngheţ până în data de 28 martie, urmând o încălzire treptată, până spre valori medii de 4…5 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

MUNTENIA– Începutul primei săptămâni va debuta cu o vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii diurne de 15…16 grade, după care acestea vor scădea accentuat, până în jurul datei de 24 martie. Apoi, vremea se va încălzi de la o zi la alta, primele zile ale lunii aprilie fiind caracterizate de o medie regională de 18…19 grade. Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 21 – 25 martie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, mai ales pe parcursul zilei de 23 martie.

OLTENIA– Temperaturile maxime vor scădea accentuat, de la valori medii de 16 grade în prima zi, până la 7 grade în 23 martie. Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 21 – 25 martie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, mai ales în zilele de 22 şi 23 martie.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *