PROGNOZA METEO: Pana cand avem parte de vara!

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru următoarele trei luni, august-octombrie.

Din aceasta reiese că vom avea parte de o vară caniculară, săracă în precipitaţii, care se prelungește și în prima lună de toamnă, în care va fi mai cald decât în mod normal.

PROGNOZA METEO AUGUST 2016: Temperatura medie a aerului se va situa peste normalul perioadei în sud-estul țării și local în sud, est și în vestul extrem, iar în rest vor fi valori termice apropiate de media climatologică. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.                        

PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE 2016: Regimul termic al aerului va avea valori peste normele climatologice în sud-estul și local în sudul, estul și extremitatea de vest a țării iar în rest temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norme. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, exceptând centrul țării, unde acestea vor fi apropiate de valorile normale.

PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2016: Temperatura medie lunara a aerului va înregistra valori mai ridicate decât normalul perioadei în sud-estul țării și local în sudul și vestul extrem, iar în rest aceasta se va apropia de media climatologică. Cantitățile totale de precipitații vor fi normale în sud-estul și local în sudul țării, iar în nord-estul, centrul și vestul extrem precipitațiile pot fi peste mediile acestei luni.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *