Prognoza meteo actualizata. Vin din nou ninsori insemnate

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două zile . Potrivit acesteia, temperaturile vor crește ușor, rămânând în continuare sub media acestei perioade din an, dar revin ninsorile.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în centrul, sudul şi estul țării, local și ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 și -4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22…-20 de grade izolat în zonele depresionare din nord-vest şi centru și în jur de -4 grade pe litoral. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice și sudice unde doar izolat va ninge slab. Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud-est, ninsorile se vor extinde şi local se va depune strat nou şi consistent de zăpada. În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei, în sudul și centrul Moldovei, precum și în Carpații de Curbură, vântul se va intensifica treptat, iar în cursul nopții va fi viscol cu viteze la rafală de 50…70 km/h, astfel încât vizibilitatea se va reduce semnificativ și zăpada va fi troienită. În estul și sud-estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va produce polei. În restul țării vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane.

LA GIURGIU
Vremea se va menţine geroasă cu o temperatură maximă de -11…-9  grade și o minimă în jur de -11 grade. În cursul zilei cerul va fi temporar noros, apoi nebulozitatea se va accentua și va începe să ningă, moderat cantitativ îndeosebi în a doua parte a nopții, astfel încât se va depune strat nou și consistent de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre seară și noaptea, când trecător va spulbera zăpada.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -6 grade, izolat mai scăzute în sud şi centru până în jurul valorii de -20 de grade. În cursul zilei cerul va fi mai mult noros şi va continua să ningă în jumătatea de sud-est a teritoriului, iar în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în Bărăgan, precum şi în Carpaţii de Curbură va fi viscol, rafalele de vânt urmând să atingă 50…70 km/h. Pe litoral şi în Delta Dunării, la început, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie şi vor mai fi condiţii de polei. Noaptea înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe, în regiunile estice şi sud-estice, iar spre sfârşitul intervalului, posibil în extremitatea de nord-vest. În restul ţării vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane în special în cursul nopţii. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

LA GIURGIU
Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. În cursul zilei va continua să ningă moderat cantitativ, apoi cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât cea din intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar cea minimă va fi de -13…-12 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre  -15…-16 grade.

 

 

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *