Produs tratat cu substante toxice pe rafturile unui important hipermarket: Va poate afecta ficatul si rinichii

Imagini revoltătoare într-un cunoscut hipermarket din România. Clienții sunt îndemnați să decojească produsul din cauza substanțelor toxice cu care acesta este tratat, substanțe care sunt interzise în Uniunea Europeană, potrivit ANPC.

Este vorba despre niște cireșe importate din Turcia de către firma Andros Still SRL. Acestea sunt tratate cu imazilil și thiabendazole, două substanțe dăunătoare organismului, care pot afecta rinichii și ficatul.

Totul a fost descoperit de unul dintre clienții hipermarketului Carrefour Romania Mega mall din Iași. Acesta a fost revoltat de indicațiile care se aflau pe produs.

Conform indicațiilor, cireșele ar trebui decojite pentru a fi consumate în siguranță, fiind tratate cu niște substanțe periculoase pentru organism, notează ziaruldeiași.ro.

“Doar ce le-am cumparat de la Carrefour Romania Mega mall. Stie cineva daca exista si cutit special pentru aceasta operatiune de indepartare a cojilor la cirese? Pt mine e prima oara cand vad asa ceva. Carrefour Romania aveti si un instrument special pt asa ceva??”, a scris un utilizator de facebook, Augustin Katea.

Sursa bugetul.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *