Procurorii si politistii fac 17 perchezitii la persoane suspectate de evaziune si spalare de bani. Prejudiciul depaseste patru milioane de lei

Procurorii și polițiștii din București și Giurgiu efectuează joi dimineață 17 percheziții la locuințele unor persoane fizice și la sediile unor firme de pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman și Călărași.

Este vorba de un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în sectorul comerțului cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, a anunțat un comunicat al Parchetului ICCJ.

Dosarul este instrumentat de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ, care estimează un prejudiciu de circa 4.688.745 lei.

“Din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în perioada 2010 — 2013, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea în evidențele contabile ale unei societăți comerciale din București a unor operațiuni fictive de achiziții mărfuri și servicii de la alte trei societăți comerciale cu comportament fiscal de tip fantomă”, informează comunicatul Parchetului.

În vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constând în transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparținând persoanelor fizice și juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar și returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianți înregistrați în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei.

Perchezițiile se efectuează de polițiști din cadrul Poliției Capitalei — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și IPJ Giurgiu — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor, pe baza autorizațiilor emise de instanță.

Procurorii beneficiază și de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de cel al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

sursa Romania libera


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *