Printr-un ultim mars de adio, Barbu a plecat de la primarie …

Săracul Barbu, cu capul plecat, cu un rânjet amar în colțul gurii, urmat de un cortegiu de 296 de persoane înlăcrimate și-a luat adio de la primăria Giurgiu. Supărarea lui este cu atât mai mare cu cât ca un bun manager care este, spera să iasă pe plus. Mai exact, în acești patru ani a reușit performanța să-și revigoreze firmele falimentare, ba chiar din excedentul său avea grijă și de o firmă de apartament din Constanța. Gurile rele vorbeau de ceva contracte de peste 5 miliarde, așa de încălzire, cum fac sportivii înainte de a intra în meci. Dacă mai prindea un mandat, după cum se lăuda prin conferințele de presă că s-a născut cu noroc la bani, fostele lui firme falimentare ajungeau mega firme, mai ceva decât firmele răposatului Condrea.

Barbu cred că ar trebui să-i mulțumească lui Floricel câte zile o avea. O dată că l-a inventat primar, a doua oară  pentru că l-a scăpat de faliment și a treia oară că nu-l mai lasă la primărie, pentru că după cum se tot laudă că la el trage banul, Doamne ferește, din prea mult exces de zel, să nu atragă și DNA-ul.

Lângă Barbu, foarte dezamăgit, era Victor Viorel Ponta care se aștepta să fie întâmpinat de toată suflarea județului. Dar când a văzut câți susținători are conu Barbu l-a întrebat în zeflemea dacă oamenii prezenți sunt toți susținătorii lui pentru primărie. Mă întreb ce reacție ar fi avut Ponta dacă ar fi aflat că din cei 296 de așa ziși susținători, 30% erau oameni de la țară, aduși cu arcanul.  După ridicolul marș de la primărie, Ponta și-a călcat pe inimă și l-a însoțit și la dezbaterea televizată unde au participat principalii pretendenți la fotoliul de primar. Dar când l-a văzut pe Barbu cum își frângea mâinile pe sub masă, cum își dădea ochii peste cap așa cum face o anumită categorie de femei și a mai auzit și ce prostii debita acesta, a realizat că și-a pierdut timpul de pomană și … dus a fost.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *