Primele efecte asupra Romaniei: leul se prabuseste!

Leul se depreciază masiv pe piaţa interbancară după ce au apărut informaţii că rezultatul referendumului de ieri care arată că Marea Britanie iese din UE. 

Vineri dimineaţă, la ora 9.30, pe piaţa interbancară, euro se tranzacţiona în jurul valorii de 4,54-4,543 lei, cu peste doi bani faţă de cotaţia oficială anunţată joi de Banca Naţională a României (BNR), în timp ce dolarul american se tranzacţiona la 4,1-4,13 lei, cu 16 bani peste cotaţia oficială de joi.

La închiderea sesiunii interbancare de joi, euro se tranzacţiona la 4,52 lei.                       

Lira sterlină, cotată indirect pe piaţa românească prin raportare la paritatea euro/liră, s-a depreciat puternic, cu peste 20 de bani în raport cu euro, până la 5,64 lei, de la cotaţia oficială a BNR de joi, de 5,8884 lei.    Moneda românească a suferit însă o corecţie mult mai mică decât alte monede din regiune, care au căzut puternic în primele tranzacţii.

Lira sterlină este în scădere cu 8,5% faţă de dolar, la cel mai redus nivel din ultimii peste 30 de ani, în primele ore ale dimineţii de vineri, pe măsură ce numărătoarea voturilor de la referendumul din Marea Britanie sugerează că britanicii au optat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *