Primavara aduce un nou val de scumpiri. Cel mai mult vor creste preturile la produsele alimentare

Multe dintre produsele alimentare de bază s-au scumpit semnificativ, de pildă, faţă de luna octombrie a anului trecut. Acum 6 luni, un cofrag cu 10 ouă ecologice costa 12 lei şi 60 de bani. Astăzi, costă 18 lei. După criza ouălor din toamnă, preţul a continuat să crească galopant. O spun preţurile de la raft.

Un pachet de unt de masă costa în toamnă 5 lei şi 99 de bani, iar astăzi se vinde cu 8 lei şi 50 de bani. Şi pâinea e mai scumpă, iar preţuri mai mari sunt şi la făină, zahăr sau bulion. 

În marile magazine, cumpărătorii spun că la casă se vede cel mai bine diferenţa. Dau mai mulţi bani pe aceleaşi produse pe care le aveau în coş şi acum câteva luni. 

Este doar începutul, avertizează reprezentanţii patronilor din industria alimentară. Carnea de pasăre, cea de porc şi roşiile din import se vor scumpi curând.

„Avem scumpirea la gaz, la energie electrică, au început încă din septembrie, cursul euro! Transportul iarăşi s-a scumpit, avem acciza, avem rovineta care s-a scumpit! Ele au crescut undeva la 20-25% în toamnă, iar acum în ultimele 3 luni cu  încă 10%, deci în total ar fi cam un 35% din septembrie până acum!”, a declarat Dorin Cojocaru, preşedinte patronat alimentar.

Sursa Antena3.ro

 






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *