Primarul giurgiuvean, Nicolae Barbu, presedinte al organizatiei municipale PSD nu exclude posibilitatea sa-si dea demisia din partid daca statutul nu va fi respectat …

Despre tălpile puse de Marian Mina, președintele  Consiliul Județean Giurgiu în realizarea unor proiecte ale Primăriei Municipiului Giurgiu al cărei primar este Nicolae Barbu  au curs râuri de cerneală. De neînțeles pentru mare parte dintre giurgiuveni a fost scopul unui astfel de comportament venit tocmai din partea unui coleg de partid. Acum când  Giurgiu dispunea de toate pârghiile necesare în vederea unei dezvoltări durabile atât din punct de vedere urbanistic, dar și economic prin atragere de investitori, Giurgiu a rămas în continuare codaș la toate capitolele comparativ cu celelalte orașe din țară.

Despre disensiunile dintre municipiu și județ, surse din interiorul partidului ne-au spus  că ele sunt alimentate de dorința, de hai săi spunem preamărire a lui Bădălău, adevăratul președinte al CJ Giurgiu. Bădălău  care-și dorea cu ardoare ca Apa Service și Zona Liberă din Giurgiu, ambele societăți comerciale aflate sub controlul Consiliului Local Giurgiu, să treacă în subordinea CJ. De ce ? Pentru că așa vor mușchii lui Bădălău !!! Acesta se spune că ar fi mărul discordiei dintre cele două entități, primărie și CJ ambele aflate sub umbrela aceluiași partid.

La toate atacurile pe față venite din partea lui Mina și a lui Bădălău primarul Barbu a evitat, stângând din dinți, să le răspundă considerându-i probabil ca făcând parte din aceeași echipă. Paharul s-a umplut în momentul în care a considerat că cei doi autodeclarați „deontologi”  în statutul PSD au demonstrat  că habar nu au cu ce se mănâncă acesta, ca să nu mai vorbim de conținutul lui, călcând în picioare  cartea de căpătâi  a partidului.

Ajuns la limita suportabilității  primarul Barbu azi, 26 septembrie și-a luat inima-n dinți spunând lucrurilor pe nume direct, tranșant și fără să mai lase loc niciunei interpretări.

„Un partid care nu-şi respectă statutul este ca o ţară care nu-şi respectă Constituţia, nu există. Supărarea mea şi, până la urmă, contestaţia mea, sesizarea mea, la forurile centrale ale partidului a fost strict pe o problemă de statut, de nerespectarea statutului, dar şi a unei rezoluţii a CEX naţional, în care se spunea că se fac adunări generale ale organizaţiilor locale până în 10 octombrie şi conferinţele judeţene se vor face până la sfârşitul lunii octombrie. Dacă s-a făcut vreun compromis între domnul Bădălău şi domnul Dragnea faţă de respectarea statutului, eu vă anunţ deschis acum că nu mă mai regăsesc în acest partid şi părăsesc acest partid, nu văd o concesie pe care să o fac, o concesie în a nu respecta statutul la mine nu există”, a declarat Nicolae Barbu.

El a precizat că a făcut contestaţii la Comisia de etică, integritate şi arbitraj din cadrul organizaţiei judeţene cât şi la cea de la nivel naţional, privind organizarea alegerilor la nivel judeţean, pentru că acestea s-au făcut înainte ca organizaţia municipală să se întrunească şi să delege participanţii la conferinţa de alegeri, notează Agerpres. „Există foruri de conducere în cadrul partidului, domnul Dragnea este preşedinte, dar nu este Dumnezeu. Dacă eşti Dumnezeu, se închină toţi la tine, dacă eşti mai jos, printre sfinţişori, vin alţi sfinţişori să te dea jos”, a completat Nicolae Barbu. Acesta a subliniat că nu se teme nici de alegeri anticipate la Primăria Giurgiu, nici de pierderea mandatului de primar al municipiului dacă îşi va da demisia din PSD. “Până la urmă, rămâne în urma ta ce ai făcut, nu ce ai promis”, a conchis Barbu. Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Giurgiu a fost organizată în 13 septembrie, iar preşedinte al organizaţiei a fost ales senatorul Niculae Bădălău.

Contactat telefonic în vederea exprimării unui punct de vedere vis-à-vis de declarația publică a primarului Barbu, deputatul PSD  Alexandru Andrei a spus :

„ Primarul municipiului Giurgiu, domnul Nicolae Barbu a adoptat o poziție corectă. Prevederile statuare se execută, nu se discută. Statutul PSD poate fi considerat  o lege universal valabilă pentru toți membrii săi.”

Până la ora redactării prezentului articol, deputatul PSD Răzvan Cuc nu a putut fi contactat.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *