Primarul Barbu, vandalul sef al orasului…

În perioada  2010-2012, fostul primar al municipiului Giurgiu, domnul Lucian Iliescu se înconjurase de o şleahtă de oportunişti pupincurişti care-i scuturau până şi scamele imaginare după sacou. Datorită comportamentului libidinos  al celor pe care Iliescu  îi considera sfetnicii săi de taină, dar care în realitate  îşi urmăreau doar interesul  personal,  care nu făceau altceva decât să-i întărească un soi de cult al personalităţii  a dus la pierderea alegerilor din  2012. După care tot cei „apropiaţi” l-au decapitat  din funcţia de preşedinte al PNL-ului din Giurgiu, ceea ce a dus inevitabil la prăbuşirea unui partid care la vremea respectivă se situa pe primul loc în ierarhia partidelor politice din judeţ.

Ceva oarecum asemănător  se întâmplă şi cu actualul edil şef, care s-a înconjurat de oportunişti, fripturişti care-i aduc osanale chiar şi atunci când produce gafe impardonabile . Sunt voci ale unor lideri  din PSD care spun despre Barbu că este un venetic căruia i s-a urcat  trufia la cap, care a uitat de unde a plecat atunci când de milă, de silă a fost primit  în partid, după care procedând ca un veritabil Tănase Scatiul  şi-a atins scopul. Aceste vorbe pe la colţuri mă fac să cred că domnul Barbu are toate şansele să-şi rupă gâtul singur crezând că va fi sprijinit de PSD, dar voturile de fapt să se îndrepte către o altă persoană.  S-ar putea să se repete istoria din 2012 când domnia sa a candidat  independent,  iar voturile PSD-ului care conform protocolului  dintre PSD şi PNL, la vremea  aceea USL  trebuiau să se îndrepte către Lucian Iliescu, numai că,  PSD-ul l-a trădat pe Lucian Iliescu şi au redicţionat  voturile către candidatul independent  Barbu, care la scurt timp a redevenit membru PSD. De această dată se pare că Barbu va fi trădat de PSD care va susţine un alt candidat . Mănăstire într-un picior …  ghici cine este candidatul preferat de PSD.

Singura asemănare dintre fostul edil şi actualul este aceea că în imediata lor apropiere au fost şi sunt oameni care-i vor trăda cu proxima ocazie. Pentru că din alt punct de vedere chiar nu poate  exista vreun alt  termen de comparaţie.  Despre Lucian Iliescu se poate spune că a realizat  foarte multe lucrări edilitar gospodăreşti de strictă necesitate pentru Giurgiu, în timp ce actualul  primar a reuşit „performanţa” să distrugă aspectul de oraş civilizat  în plină  dezvoltare urbanistică. Dacă ar fi reuşit „performanţa” să întreţină oraşul cum l-a preluat,  ar fi avut şanse să mai câştige un mandat.  Dar în afară de faptul că a cheltuit banul public fără discernământ  şi că  lasă în urmă un oraş  ale cărui străzi din sută-n sută de metri în cazuri mai bune, pentru că sunt străzi unde  din zece-n zece metri  există câte-o groapă în asfalt, ca să nu mai vorbesc de străzile aflate la periferia oraşului care atunci când plouă uliţele de la ţară sunt mult mai practicabile decât străzile din oraş, în rest … numai de bine !!!

CAPITOLUL MEGA-REALIZĂRI ALE PRIMARULUI MANAGER

La capitolul mega-realizări  am putea să-i trecem  şoseaua Bucureşti, care de la intrarea în oraş până la intersecţia cu strada Gloriei şi şoseaua Prieteniei seamănă cu şoseaua de centură a Bucureştiului până să fie reabilitată.  Printre altele se poate lăuda că a mai construit trei mari inutilităţi,  şi aici mă refer la Ciperco-coliba  sau cum este denumită  Centru de Informare Turistică, centru care are rolul ca la sfârşitul mandatului să-i spună lui Barbu care este drumul spre Tulcea. Piaţa de peşte gros, numai că peştii acum, fie sunt la puşcărie, fie sunt prin ţări străine şi până la revenirea lor,  piaţa a rămas în aşteptare. Amenajarea Canalului Cama,  ca să-şi poată asigura retragerea în siguranţă, în caz de forţă majoră până la Tulcea, cu o ambarcaţiune cu vâsle, fără vele pusă la dispoziţie de San Giorgio. Bani cheltuiţi fără nici o noimă.

În toate ţările din lumea civilizată  respectul faţă de om este arătat  de către autorităţile  administrative  prin respectul pe care-l au faţă de natură, cunoscut fiind fenomenul încălzirii globale, efectul de seră generat de poluare. Nu există palmă de pământ unde să nu fie plantat câte un copăcel. Până şi pe terasele blocurilor sunt amenajate adevărate mini parcuri.  

Mă întreb oare cât respect ne poartă nouă Barbu care a vandalizat cu bună ştiinţă toţi copacii din oraş prin ciuntire, pentru că de toaletare nici nu poate fi vorba. Copaci care în afară de umbra binefăcătoare  în zilele  toride de vară ne dăruiesc  oxigenul de care avem atâta nevoie.  Şi ca o confirmare în plus a faptului că este vandalul şef al oraşului a distrus sute de copaci din parcul de la Steaua Dunării.  A modernizat  chipurile părculeţele existente, unde fie vorba între noi s-au cheltuit  sute de mii de euro date prin încredinţare directă unor firme agreate, firme care au distrus copacii tineri aflaţi în plină vegetaţie ca să planteze în locul lor câteva nuieluşe peste care vor trebui să treacă câteva zeci de ani până ce vor ajunge la maturitate.

DSCF5337DSCF5339DSCF5347DSCF5350DSCF5348DSCF5346

Şi pentru că tot vorbim de lucrări date prin încredinţare directă, zilele trecute, în urma sesizărilor venite de la cetăţenii care locuiesc pe strada Griviţei, sesizări din care reieşea că asfaltul este de foarte proastă calitate, că după ploaie măturătorii de la salubritate  iau în mătură asfaltul, am fost să verific la faţa locului.  Nu mică mi-a fost surpriza când am văzut că din ambele capete ale străzii Griviţei asfaltul a fost decopertat urmând să se refacă lucrarea. Din surse sigure din interiorul primăriei am aflat că şi străzile Aurel Vlaicu,  Albinelor  şi altele urmează să fie decopertate deoarece apa bălteşte pe ele. Aşa ceva nu se poate întâmpla decât atunci când se lucrează haotic, fără cap, la plesneală,  în speranţa deşartă a actualui primar că doar, doar o mai păcăli pe cineva să-l voteze, lucrări ce sunt asemănătoare cu ceva de genul „doi încarcă, doi descarcă, treaba merge, ce te bagi”.

DSCF5362DSCF5363DSCF5364DSCF5365DSCF5366DSCF5367

Mă uit la soclul statuii  situat  în intersecţia dintre străzile Bucureşti şi Mihai Viteazu.  Soclul pe care ar fi trebuit pusă statuia lui Mihai Viteazul, numai că primarul nostru, ca să-şi arate muşchii a dispus să fie montată  în parc ascunsă de privirile celor care ne vizitează oraşul. Ei bine, acest soclu acum, dar mai degrabă când este pavoazat cu flori de către domnişoara arhitect şef a oraşului seamănă cu un mormânt mai mare. Semn clar că Giurgiu în toţi aceşti patru ani a fost un oraş mort.

Domnule primar, din respect pentru dumneavoastră ca să nu cădeţi în ridicol, vă spun că cei care vă laudă nu vă sunt prieteni. Mai de grabă puteţi să-i consideraţi ca pe cei mai mari duşmani. Aplaudaci  asemănători cu cei care parazitează acum pe lângă dumneavoastră a avut şi domnul  Iliescu. Pupincurişti care îl asigurau că va câştiga alegerile cu 75% din  totalul voturilor liber exprimate. Rezultatul  îl ştiţi foarte bine deoarece dumneavoastră , dintr-o  eroare majoră a cetăţenilor acestui oraş aţi ajuns primar. Mai de grabă mă puteţi considera prieten pe mine, care vă spun cu mâna pe inimă, nu sunteţi şi nu veţi fi un bun primar în vecii vecilor.

I.C.MANDU                                                                                                     

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *