Primarul Barbu si boicotul consilierilor locali

Vineri 03 iulie, primarul Barbu a convocat consilierii locali la o ședință extraordinară, al cărei singur punct pe ordinea de zi era aprobarea  modificării organigramei și a statului de funcții ale Direcției Poliției Locale a municipiului Giurgiu, prin reorganizare.

Despre intenția primarului privind reducerea numărului de personal din cadrul poliției locale, s-a tot scris în media giurgiuveană. Despre legalitatea, oportunitatea și necesitatea luării unei astfel de măsuri drastice, prin care  29 de familii riscă să intre în imposibilitatea achitării creditelor pe care le au de plătit la diferite bănci, executivul primăriei, în speță primarul Barbu și consilierii locali, vor fi nevoiți să răspundă în fața legii Divine, de care absolut nimeni nu poate fi exonerat, dacă legile pământești permit ca anumite persoane din spirit de frondă sau a unor frustrări personale să se joace cu viețile oamenilor și cu viitorul copiilor acestora. Sunt absolut convins că cei care și-au jerfit viețile pe altarul speranței de mai bine, dacă ar putea să vadă pentru ce au murit, atunci cu siguranță s-ar răsuci în mormânt, deoarece copii și familiile lor trăiesc incontestabil mai rău decât au trăit ei în perioada comunistă,  riscîndu-și propriile vieți pentru ca nouă să ne fie mai bine. Cu ce ne-am ales în urma jertfei lor? Nu doresc să mai comentez, deoarece o simțim fiecare dintre noi pe propria piele.

Revenind la ședința extraordinară a Consiliului Local Giurgiu, primarul Barbu a trăit  ce preconizase deja în urmă cu doar o săptămână, când  într-o conferință de presă a precizat că reorganizarea prin restructurare a Poliției Locale va fi luată în dezbatere în ședința ordinară a Coniliului Local, ce va avea loc la sfârșitul lunii iulie și în nici un caz îtr-o ședință extraordinară, chiar dacă răspunsul de la Ministerul Dezvoltării îi va parveni mai devreme decât data ședinței ordinare, pentru că, spunea dumnealui există riscul ca la ședința extraordinară să nu se prezinte consilierii. Premoniția avută atunci i s-a adeverit, ba chiar mai mult decât s-a așteptat. La ședință nu s-a prezentat decât consilierul local Ionel Dinu, care oricum vota împotriva deciziei executivului, așa cum reise din propria-i declarație. Dacă primarul a dorit să facă un exercițiu, în urma căruia să realizeze care dintre consilierii locali îi sunt loiali, a suferit o mare dezamăgire. Boicotul consilierilor a fost total și fără echivoc. Consilerii locali i-au dat o temă de gândire foarte serioasă domnului primar.

Înclin să cred, că de fapt  primarul a dorit să le demonstreze polițiștilor locali, că soarta lor se află în vârful pixului lui, urmând  apoi să pozeze ca un om bun, care nu mai poate de mila lor și nu o să mai facă nici o restructurare, sau îi va încadra pe posturile disponibile din aparatul primăriei, posturi ce nu sunt ocupate, ele regăsindu-se  în organigramă. Toată această piesă de teatru submediocră, scisă de un autor prost și pusă în scenă de un regizor beat, care are în distribuție un singur actor amator care nu a reușit să memoreze rolul, iar sufleorul beat și el îi șopteșete replici din “O noapte furtunoasă”. Toată această tragi-comedie are drept scop transmiterea unui mesaj subliminal de genul,  VOTAȚI-MĂ !!! SUNT UN OM BUN, AM GRIJĂ DE VOI ȘI NU VĂ LAS PE DRUMURI.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *