Primarul Barbu repune pe tapet Programul de Dezvoltare Durabila

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a dorit să le reamintească giurgiuvenilor despre programul de Dezvoltare Durabilă, program pe care l-a prezentat cu ocazia, de curând trecutelor alegeri locale. A vorbit despre Programul Integrat V-A România – Bulgaria 2014-2020, Programul Operațional pentru Capital Uman 2014-2020, Programul Operațional Regional în al cărui cuprins se face referire la lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe și reabilitarea termică a unor blocuri din municipiul Giurgiu.  Tot în cadrul aceluiași program regional executivul primăriei vorbește despre depunerea în data de 25 noiembrie a patru proiecte. Acestea sunt:

Restaurarea parțială, conservarea, protecția și promovarea Cetății Giurgiu;

Conservarea, restaurarea și integrarea în țesutul urban al Podului Bizetz;

Restaurarea și consolidarea Centrului Cultural „Ion Vinea”;

Reabilitare a unor zone istorice din ansamblul urban Parc Alei.

Au fost interesante proiectele prezentate de primarul Giurgiului, dar a omis să ne spună dacă s-au deblocat conturile primăriei și, sau dacă dispune de sursele financiare necesare ce urmează a fi destinate întocmirii proiectelor, care după cum știm cu toții implică costuri deloc de neglijat.

După prezentarea proiectelor l-am întrebat pe prim edilul municipiului dacă a identificat sursele financiare prin care să susțină subvenția la căldură. Legat de acest subiect, primarul Barbu a spus că speră ca guvernul să aloce suma necesară susținerii subvenției, o a doua posibilitate ar fi aceea de a accesare a  unui credit, în condițiile în care va beneficia de facilitățile creditului obținut anul trecut, dacă nu, subvenția pentru căldură va fi suportată cu siguranță din bugetul local.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *