Primarul Barbu a venit cu o sacosa in mana, si-a inchiriat o garsoniera, iar acum este cel mai bogat om din Giurgiu …

Președintele organizației județene a PMP filiala Giurgiu  Ionel Dinu, cu ocazia conferinței de presă din 10 mai a lansat un atac dur la adresa actualului primar al orașului Giurgiu, precum și la adresa inspectorului general școlar Gigi Oprișan.

Legat de primarul Barbu și de averea acestuia, Ionel Dinu a spus:

Oameni buni!  Doresc să-i atrag atenția, nu să-l trag la răspundere pe domnul primar Barbu. Am auzit și eu că este posesorul unei averi foarte mari. Cred că a sosit momentul să iasă public să spună de unde și-a dobândit averea. Casa de la Sulina, cele două apartamente din București situate într-un corp rezidențial, unde este vecin cu domnul Tăriceanu și cu domnul Gâdea, case care depășesc suma de peste 300 de mii de euro un apartament. Vă dau adresa apartamentelor dacă doriți, dar … poate nu sunt pe numele dânsului. Susțin cele afirmate deoarece eu l-am văzut pe dumnealui și pe copiii  dumnealui intrând și ieșind din acele apartamente.

În altă ordine de idei să iasă public și să vorbească despre contractul pe care îl are cu GEP-ul. Eu nu-l condamn, nu știu dacă societatea soției sale are acest contract, am aflat de existența contractului dintr-un ziar din Constanța. Din acest considerent îl rog public să iasă și să spună adevărul. Să spună cetățenilor din Giurgiu că dânsul știe foarte bine când a venit cu o sacoșă în mână în Giurgiu și și-a luat o garsonieră cu chirie, iar astăzi am constatat prin intermediul dumneavoastră că este cel mai bogat om din municipiul Giurgiu, că deține suprafețe de terenuri mari și alte bunuri.

Este treaba dânsului, foarte bine!  Îl felicit că a ajuns în situația asta, dar să iasă public și să explice oamenilor modul prin care a dobândit fabuloasa avere!  Nu mie trebuie să-mi explice acest lucru, nu lui Ionel Dinu, ci oamenilor să le explice, pentru că oamenii sunt cei care suferă, oamenii sunt vai de mama lor și prin diferite metode de manipulare, Barbu încearcă să mai câștige un mandat!

Dacă acest primar domn Barbu va ieși primar, iar eu voi ieși consilier local, voi refuza mandatul de consilier pentru că nu vreau ca eu și oamenii din Giurgiu care mă vor vota să devenim complici la distrugerea municipiului și județului Giurgiu …”

Al doilea subiect atacat, cel puțin la fel de vehement ca primul a fost și cel legat de prestația catastofală a actualului inspector general școlar Gigi Oprișan, despre care a spus următoarele:

Oameni Buni ! În continuare am să vă vorbesc despre distrugerea învățământului la nivelul județului Giurgiu.  Acest inspector general școlar, Gigi Oprișan care se află în fruntea învățământului giurgiuvean a transformat învățământul într-o castă a propriilor interese familiale și funcție de interesele PSD-ului.

Oameni buni ! Norma didactică a unui profesor în județul Giurgiu este de 18 ore. Iată că acum ne trezim cu neamurile domnului inspector general, cu prietenii lui Barbu, cu neamurile lui Barbu care este încă primar al municipiului,  cărora li s-au dat peste 30 de ore. Atenție ! Nu i se poate da unui profesor 30 de ore să predea într-o săptămână. Este un lucru foarte grav ! Un profesor nu poate rezista din punct de vedere psihic atâtor ore la catedră.

În altă ordine de idei, soția inspectorului general face parte din Casa Corpului Didactic și este și învățătoare cu normă întreagă la o școală. Mai mult decât atât a schimbat-o pe adjuncta inspectoratului, pe doamna Adelian Sârbu cu verișoara bună a dânsului care în acest moment este și învățătoare la o clasă specială de copii cu dizabilități.

Tot legat de această speță, în nordul județului, în fief-ul electoral al domnului Bădălău sunt profesori care și-au câștigat definitivatul dar nu pot profesa, deoarece au fost angajați suplinitori cu studii medii care predau materii fixe.

Ceea ce se întâmlă cu învățământul giurgiuvean nu cred că mai există în vreun județ din țară. Nu trebuie să emitem pretenții ca învățământul giurgiuvean să își revină atâta timp cât inspector general școlar va fi domnul Gigi Oprișan, o persoană aservită propriilor interese și intereselor electorale ale PSD-ului.

Îmi mențin afirmațiile bazându-mă și pe faptul că în ultimii ani Giurgiu nu reușește să depășească ultimul loc la examenul de bacalaureat. Doresc să-i atrag atenția domnului inspector general școlar că a venit momentul să-și dea demisia.

Îi cer demisia, altfel nu se mai poate, pentru că sunt profesori în Giurgiu cu state vechi, oameni cu experiență, acești oameni devenind frustrați datorită acestui inspector general școlar, acestui primar Barbu și a clicii PSD-ului din Giurgiu! ”

Vom reveni și cu alte teme atacate de domnul Ionel Dinu cu ocazia aceleiași conferințe, într-o ediție viitoare.

Conform unei informații venită din surse demne de încredere, vă informăm următoarele: Cu câteva zile înainte de sărbătorile Pascale DNA-ul a solicitat de la Primăria Giurgiu documente privitoare la construcția și amenajarea Canalului Cama ( un portbagaj plin de documente ). Deocamdată nu facem nici un fel de comentarii, deoarece așa cum știm, prezumția de nevinovăție la noi în țară funcționează mai bine decât în orice altă țară europeană. Vom reveni cu amănunte legate de cine sunt persoanele vizate de către anchetatori.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *