Prima conferinta de presa a PNL Giurgiu din acest an

Prima conferință de presă a Partidului Național Liberal filiala Giurgiu  în anul 2016 i-a avut ca protagoniști pe cei trei lideri ai partidului, respectiv cei doi copreședinți ai organizației  județene  Gheorghe Ștefan și Dumitru Beianu,  precum și pe președintele organizației municipale Florian Nicolae.

Gheorghe Ștefan                                                                                 

 În preambulul conferinței de presă a vorbit despre faptul că că luni, 18 ianuarie vor fi confirmați inclusiv de către Biroul Politic Național al PNL  domnul Florian Nicolae ca și candidat al PNL pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu,  precum și domnul Dumitru Beianu candidat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Giurgiu, despre care a spus că împreună vor forma cea mai valoroasă echipă pe care un partid politic din județul Giurgiu o poate prezenta pentru alegerile locale, alegeri  ce vor avea loc în vara acestui an.

Totodată, domnul Gheorghe Ștefan referindu-se la ședința consiliului local ce urma să începă peste câteva ore și-a exprimat public dezcordul față de proiectul ce urma să fie supus spre aprobare, legat de închirierea  halei de pește gross, despre care a spus:

Am spus încă de la început că această piață de pește este făcută cu o destinație precisă,  pentru o firmă … vom vedea. Această piață este realizată din fonduri europene și din acest motiv este interzisă schimbarea obiectului de activitate.  Dacă se va face acest lucru cel care a făcut proiectul este obligat să dea banii înapoi,  plus dobânda aferentă.”   

De asemenea a spus că nu poate fi de acord  sumele cu mult prea mult majorate față de anul trecut  alocate culturii. Crede că sumele au fost astfel majorate cu un scop bine determinat,  în nici un caz pentru promovarea culturii  giurgiuvene. Sumele au fost majorate acum,  în precampania electorală  doar pentru ca o singură persoană să-și poată promova cultul personalității.

Dumitru Beianu

A vorbit despre începutul de an care a găsit  PNL-ul  pregătit să abordeze cu maximă eficiență toate problemele ce țin de precampania electorală.  De asemenea a spus că până la întâi februarie  în toate localitățile din județ vor fi nominalizați candidații pentru funcția de primar. Candidații  pentru funcția de primar automat vor deveni și președinți ai filialelor PNL din localitățile respective,  acest fapt putând fi considerat un pas înainte spre grăbirea fuziunii dintre cele două partide PNL și PDL. 

Totodadă Dumitru Beianu a salutat decizia luată la nivel național prin care se intenționează ca pe listele de consilieri locali și județeni 30% să fie femei.  Printre altele a vorbit și despre faptul că la nivelul administrației  consiliului județean se pregătește ședința prin care să fie supus aprobării bugetul. Legat de buget, domnul Beianu a precizat că va avea o discuție cu consilierii  județeni ai PNL-ului cărora le va propune să nu voteze bugetul dacă nu vor fi aprobate cel puțin două amendamente de interes major pentru giurgiuveni,  ocazie cu care a spus:

În ciuda unui memoriu și a 5.000 de semnături depuse la consiliul județean s-a refuzat achiziționarea unui mamograf pentru spitalul județean. Sper ca de această dată, cu sprijinul consilierilor PNL, președintele  consiliului județean să înțeleagă  necesitatea achiziționării unui astfel de aparat care să vină în sprijinul femeilor din Giurgiu.

Cu toate că în anul 2012 singura societate comercială din subordinea  consiliului județean a încheiat bilanțul cu peste 2 miliarde profit și aproximativ 40 de salariați,  acum societatea respectivă este în insolvență…  Și aceasta se datorează doar modului deficitar în care a fost manageriată societatea în ultimii 3 ani. În aceste condiții consilierii  PNL nu vor vota bugetul de anul acesta dacă nu vor fi rezolvate punctual aceste două chestiuni extrem de importante. 1- Achiziționarea unui mamaograf și 2- Un milion de lei pentru plata tuturor datoriilor societății Euro Grup Tehno pentru salvarea de la faliment. …”

Au fost mult mai multe temele abordate de către domnul Beianu în cadrul conferinței de presă, teme pe care vi le vom prezenta într-un alt material al publicației noastre.

Florian Nicolae

Scump la vorbe,  dar nu și la fapte,  candidatul PNL-ului pentru primăria Giurgiu,  deputat și președinte al organizației municipale domnul Florian Nicolae a abordat același tip de discurs moderat, pragmatic și eficient, exprimare elevată,  din  care lipsește cu desăvârșire acuze aduse cuiva anume, preferând să vorbească despre ceea ce trebuie făcut pentru ca nouă giurgiuvenilor să ne fie mai bine, fără să folosească un discurs patetic așa cum fac alți politicieni  la care primează lauda de sine, ceva de genul am făcut lucruri mărețe, voi face lucruri mărețe, numai că, realitatea  ne arată că de fapt nu au făcut nimic pentru giurgiuveni,  în afară de gargară ieftină făcută cu apă chioară. 

Despre validarea sa în cadrul Biroului Politic Național ca și candidat al PNL-ului pentru funcția de primar, domnul Florian Nicolae a spus:

Candidatura pentru postul de primar al municipiului Giurgiu din partea PNL-ului mă onorează, dar mă și obligă. Mă obligă să câștig această competiție electorală,  iar la nivelul Consilului Local Giurgiu PNL-ul să obțină cel puțin 51% din totalul consilierilor locali. Ne dorim să avem peste 11 consilieri locali. Nu este ușor,  dar nici imposibil. Pentru ca giurgiuvenii să trăiască mai bine este necesar să am o cât mai bună comunicare cu cetățenii orașului,  iar acest lucru nu se poate realiza decât stând de vorbă cu oamenii aflându-te cât mai des posibil în mijlocul lor. Proiectele nu se fac din birou, ci numai urmare a ceea ce își doresc oamenii. Degeaba inițiezi un proiect pe care-l pui și-n aplicare, posibil bun, dar pe care oamenii nu-l consideră de primă necesitate. Trebuie ținut cont în primul rând de ceea ce-și doresc concetățenii mei,  nu de ce interese aș putea avea eu sau cei din imediata mea apropiere. În următoarea conferință de presă am să vă pun la dispoziție primele proiecte cu privire la o bună administrare a orașului nostru. Proiecte care nu vor fi puse în aplicare decât după ce giurgiuvenii vor fi de acord cu ele…”

Conferința de presă s-a încheiat într-un tonus optimist.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *