Presedintele executiv al PSD critica magistratii nemultumiti: ”Sa manifestam preventiv nu mi se pare normal”

Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, critică magistraţii care au ieşit în faţa sediilor instanţelor şi parchetelor în semn de protest faţă de modificările propuse la codul penal şi codul de procedură penală. Numărul 2 din PSD este de părere că şi manifestanţii din stradă pot să-şi exprime o părere, dar nu influenţează prea mult procesul decizional.

“Strada, democratic, își exprimă o opinie. Cei care analizează și sunt părinții acestor legi sunt cele două camere, Parlamentul. Printr-o lege nu poți mulțumi pe toată lumea, dar noi încercăm să mulțumim pe majoritatea oamenilor cu legile astea. Au fost foarte multe amendamente. Unele bune, unele rele. Am văzut că în media s-au discutat mai multe amendamentele respinse, tot felul de aberații…”, a declarat Bădălău. Scrie publicația știripesurse .ro

Dacă desființarea probelor video în instanță este o aberație, acest lucru înseamnă că Bădălău are dreptate. Și eu personal, dacă-mi permiteți o opinie proprie, eu chiar îi dau dreptate lui Bădălău. Este normal să nu luăm de bună o amărâtă de înregistrare video mai ales atunci când cu o camera ascunsă este filmată o mită, șpagă în termeni populari, pe care o primesc unii  parlamentari sau vreunii reprezentanți al guvernului sau cine știe ce primari sau funcționari publici. Este nedrept, inuman să-i târâm prin instanță pe aleșii poporului sau pe cei numiți pe criterii politice, ca să nu spun clientelă politică în funcții publice foarte bine plătite, doar din cauza unei amărâte de înregistrări video!!!  Respect pentru domnul Bădălău!!! Astfel de aberații, cum a spus domnia sa ,trebuie să dispară din legislația României. Trăiască România liberă!!! De acum doamnelor și domnilor bucurați-vă. S-a dat liber la furat și primit șpăgi. Ăsta da cadou de Moș Crăciun. Sau ăsta o fi un cadou de Moș Gerilă !!! Nu știu ce să spun pentru că timpurile par să se fi întors în urmă cu cel puțin 28 de ani.   

Întrebat  ce părere are despre magistraţii care au ieşit să protesteze în faţa instanţelor şi parchetelor, Bădălău a răspuns:

“Magistrații nu au dreptul să protesteze. Este o lege care încă nu este finalizată. Atunci pentru ce protestezi? Amendamentele sunt niște proiecțele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputaților colegii de partid au depus amendamente care au fost respinse. Deci posibilitatea aceasta există și la Senat. Să manifestăm preventiv nu mi se pare normal.”

În România zilelor noastre se întâmplă un lucru extrem de grav pe care fie nu-l realizăm, fie îl tratăm cu indiferență. Comuniștii au preluat puterea în urma unui val de simpatie extraordinar venit din partea a milioane de români. Au fost puțini cei care au înțeles pericolul care ne păștea. Dar din păcate  doar câțiva au avut curajul să spună lucrurilor pe nume și s-au ales cu ani grei de pușcărie în temnițele comuniste în care tortura era la ea acasă, după cum mi-a povestit defunctul meu socru care a fost deținut politic și luptător în rezistența anti comunistă.  Comuniștii au pus mâna pe toate instituțiile statului controlând absolut tot. La măsurile inumane luate împotriva propriului popor răspunsul comuniștilor era unul singur :

”Suntem aleși de popor și poporul ne cere să luăm astfel de măsuri mai grele acum dar cu siguranță  viitorul luminos al patriei va demonstra că măsurile luate de noi acum vor duce la progresul României socialiste multilateral dezvoltate și înaintare spre comunism. ”

Ce se întâmplă acum ? Aceeași Mărie dar cu altă pălărie. Ce se întâmplă la nivel național o altă întrebare, parafrazându-l pe un ”classic” în viață? Este cât se poate de simplu și totodată foarte vizibil. Dorința acerbă a majorității parlamentare de a deține controlul în absolut toate instituțiile statului. Odată realizat acest lucru în care  poliția, jandarmeria, armata, serviciile și justiția sunt ținute sub control politic nimic și nimeni nu-i mai poate clinti de la conducerea țării o foarte lungă perioadă de timp. Nici cel puțin viitoarele alegeri nu vor reuși să schimbe mare lucru. Cel mult va mai apărea un  partid nou în parlament în timp ce altul va dispărea, dar controlul îl va avea tot partidul care conduce acum.

Ca să revenim la declarația lui Bădălău, declarație pe care v-am prezentat-o mai sus,  în care vorbește despre niște amendamente care de fapt sunt un fel de proiecțele mai mici, amendamente care o parte dintre ele au fost respinse … Știți, cu ceva timp în urmă pe toate canalele media circula o reclamă cu ” Dormi liniștit,  FNI veghează pentru tine  ” Și au dormit săracii de au rămas fără bani.  Dormiți liniștiți pare a le  spune Bădălău procurorilor și judecătorilor, de ce să tremurați în frig când ce vrem tot aia o să facem. Noi suntem cei care reprezentăm voința poporului,  am fost aleși cu o majoritate covârșitoare. ( Așa este dacă calculăm 50% din mai puțin de 50% prezență la vot, asta înseamnă că i-au votat în jur de 23% din electorat ).

Cred că dacă  lucrurile vor continua tot în halul acesta vom fi reprezentați cu ”cinste” și ”onoare” de oameni de teapa domnului Bădălău  încă câteva decenii. Din păcate pentru dumneavoastră domnule Bădălău oamenii de bună credință care lucrează în justiție și marea majoritate a acestui popor ce pare blestemat de Dumnezeu, adică cei peste 75% care nu v-au votat sunt cu ochii pe dumneavoastră. Poporul român este un popor răbdător dar și când nu va mai putea răbda … Eu îndrăznesc să vă rog acum că vin sfintele sărbători să nu dați ocazia vreodată să cunoașteți ura și furia acestui popor bând și răbdător încă.

Sunt convins că prin modificările aduse legilor justiției va exista o lege prin care jurnaliștii care mai au curajul să spună și adevărul, să înfunde pușcăriile precum cei care au avut demnitatea să se opună comunismului. Chiar și acum sunt unii urmași ai bolșevicilor care când sunt încolțiți, când teama că matrapazlâcurile lor pot fi descoperite și instituții ale statului se pot autosesiza îi dau în judecată pe jurnaliști cerându-le daune materiale ce nu pot fi achitate într-o viață de om, mă refer la un om cinstit, încercând în felul acesta să se folosească de justiție  ca de un instrument de șantaj.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *