Presedintele CJ Giurgiu isi incepe mandatul cu stangul …

Pentru prima conferință de presă din postura de președinte al Consiliului Județean Giurgiu domnul Marian Mina a lăsat impresia unui om preocupat dar care datorită grelei moșteniri lăsate de înaintașul său, fostul președinte Vasile Mustățea îi va fi foarte greu să pună în aplicare promisiunile făcute electoratului cu ocazia alegerilor locale care l-au propulsat în fruntea CJ Giurgiu. Cu alte cuvinte greaua moștenire de care ni se tot vorbește de 26 de ani de fiecare dată când se produce vreo schimbare îi pune pe sărmanii noi veniți în imposibilitatea de a-și pune în practică  promisiunile.

Cred că aceasta este explicația pentru care țara noastră se îndreaptă cu pași repezi spre un faliment total, atât economic cât și educațional. Ceva de genul, cum ar spune un semianalfabet, cum există riscul să ajungă tânăra generație dacă sistemul educațional va continua în ritmul acesta, degeaba voință dacă nu e puterință.

Domnul Mina, secondat de domnul Cristian Marciu și domnul Răzvan Cuc  a apărut cu morga unui om preocupat de soarta județului vorbind despre dezastrul pe care l-a descoperit în cele două săptămâni și jumătate, să zic eu că a fost un film cu acest titlu, sau poate nouă săptămâni și jumătate, sau poate nouă luni și jumătate, nu mai știu, dar oricum senzația personală pe care am trăit-o la această ședință a fost asemănătoare cu vizionarea  unui film horror. Spun acest lucru pentru că din datele prezentate de domnul președinte rezultă  clar că județul Giurgiu se află în moarte clinică și numai o minune de pastilă realizată în laboratoarele de specialitate ale PSD-ului mai poate salva CJ și județul Giurgiu .

Nu am să vă încarc memoria cu cifre, dar din spusele domnului Mina visteria CJ este aproape goală.  S-au făcut de vechea administrație credite neperformante , credite făcute pentru reabilitarea șoselelor care arată ca după război. Domnul Mina se întreba retoric ce s-o fi făcut cu acești bani. Starea dezastruoasă în care se află spitalul județean, după cum a prezentat situația spitalului domnul Mina ai mai multe șanse să te însănătoșești acasă, pentru că la spital nu se știe … Reparația făcută la spitalul vechi unde s-a înlocuit tabla după acoperiș doar pe cca. 50%  este de proastă calitate, pentru că din spusele dumnealui de președinte al consiliului județean trebuia schimbată și vechea asterială, iar cealaltă parte neacoperită stă să cadă, așa cum stau să cadă și coșurile, risc major de accidente. Cu  alte cuvinte mai bine murim acasă decât să ne cadă vreo cărămidă-n cap și să murim Doamne ferește în curtea spitalului.

Legat de reabilitarea teatrului, asta o spun eu nu a spus-o domnul Mina, mare mocofan și Mustățea ăsta, se ocupă doar de reabilitarea clădirii conform proiectului, dar a uitat să comande 20 de menghine pentru decor … Mă întreb: Dar în afară de clădire teatrul are actori, are sau a avut piese de teatru care să se joace cu casa închisă, oare nu ar fi mai indicat decât să-l preocupe menghinele de prindere a decorurilor, pe domnul președinte nu ar trebui mai de grabă să-l preocupe  salariile actorilor, sau sume de bani alocate de CJ pentru contracte cu actori din afara teatrului care să aducă la spectacolele de teatru atâția spectatori încât să se joace cu casa închisă? Mă întreb și eu, dar poate mai importante sunt menghinele ….

Cert este un lucru: Domnul Marian Mina, președinte al CJ Giurgiu și-a început activitatea cu stângul. Măsurătoare oamenilor în ceea ce privește prestația președintelui CJ se face funcție de realizări și nicidecum de lamentările de care oamenii s-au plictisit, cum ar fi greaua moștenire și altele. Apropo de începerea mandatului dumnealui cu stângul, uitasem că este exponentul stângii  în județul Giurgiu.  Din conferința de presă se distinge clar următoarea idee: Pentru toate nereușitele, eșecurile și nerealizările pe care posibil le va avea în  timpul mandatului, domnul Mina a găsit vinovatul de serviciu în persoana fostului  președinte al CJ, domnul Vasile Mustățea.

Meritoriu pentru actualul președinte al CJ este faptul că a recunoscut că fără aportul domnului Marciu i-ar fi fost foarte greu. Mă întreb: Oare cine conduce destinele județului ….?

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *