Premierul anunta sambata seara retragerea Ordonantei, ALDE a pus presiune in coalitie – surse

Premierul Sorin Grindeanu anunță sâmbătă seara retragerea Ordonanței de Urgență de modificare a Codului Penal și de Procedură penală, după ce ALDE a pus presiune în ședința coaliției să se renunțe la actul normativ, potrivit unor surse politice.

La ședința coaliției au participa Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin, Liviu Dragnea și mai mulți miniștri din Cabinetul Grindeanu, dar nu și premierul. Potrivit surselor, ALDE a transmis partenerilor de la PSD că nu se mai justifică acest act normativ, în contextul crizei politice generate de acesta și tensiunile sociale din stradă. Astfel, reprezentanții ALDE au cerut retragerea Ordonanței, în caz contrar vor ieși de la guvernare.

De altfel, o poziționare urmează să fie făcută de cei de la ALDE zilele următoare, în cadrul forului de conducere al partidului.                                                                                                                      

În urma discuțiilor, s-a decis să se renunțe la ordonanță, anunțul urmând a fi făcut de premierul Sorin Grindeanu, cel mai probabil sâmbătă seara. Anunțul va cuprinde intenția ca gest politic de renunțare la proiect. Încă nu se știe în ce formă se va renunța la Ordonanță, fie abrogare fie anulare a actului.

 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va propune o soluţie de detensionare a situaţiei, deoarece simte că „membrii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu”, fiind posibilă chiar şi abrogarea ordonanței privind modificarea codurilor penale. Condiția ar fi ca decizia să fie acceptată şi de către premierul Grindeanu.

Sursa libertatea.ro

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *