Prefecta … perfecta

În timp ce guvernul Tudose face eforturi deosebite ca să găsească sursele şi resursele necesare pentru susţinerea angajamentelor luate cu ocazia alegerilor parlamentare faţă de populaţia României, angajamente luate printr-un program de guvernare nesustenabil, în judeţul Giurgiu reprezentanţii puterii vând pielea ursului din pădure. 

În acest sens miercuri, la ceas de seară, în locaţia proprietate personală a primarului din comuna Prundu  Cătălin Corbea,  senatorul Niculae Bădălău, preşedintele Consiliului Judeşean Giurgiu  Marian Mina, vicepreşedintele consiliului judeţean Cozorel Lucian, prefecta judeţului Carmen Nina Crişu şi … directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Giurgiu Ilie Vasile, alături de primarii din partea de sud a judeţului au discutat despre PNDL şi alte surse de finanţare externă, aşa cum rezultă din postarea pusă pe  facebookul pe persoană fizică al lui Marian Mina.

Aşa o fi, numai că vulpea-n crâng şi pielea-n târg. Mai degrabă întâlnirea aceasta lasă impresia unei întâlniri cu iz electoral. Parcă revăd scenele de dinaintea  minunatei ordonanţe de urgenţă 55 când aceiaşi protagonist  alergau prin comunele judeţului  să-i convingă pe primarii, pe atunci majoritatea PNL-işti să treacă la PSD  promiţâdu-le marea cu sarea. Deznodământul îl ştim cu toţii,  primarii şi-au schimbat tricourile galbene ale PNL-ului cu cele roşii ale PSD-ului.  Să le fie oare teamă celor care efemer conduc judeţul de faptul că primarii se pot reorienta spre alte culori de partid din cauza faptului că Bădălău se află în imposibilitatea de a-şi onora promisiunile făcute cu ocazia alegerilor parlamentare? Nu ştiu, mă întreb şi eu.

 Politicienilor prezenţi la respectiva întâlnire le putem acorda circumstanţe atenuante, aceştia simţind probabil că le fuge preşul de sub picioare şi încearcă pe ultima sută de metri să dreagă busuiocul. Dar nu pot înţelege ce căuta acolo prefecta, care prin natura demnităţii pe care o ocupă este apolitică. Vrând nevrând trebuie să-i dau dreptate lui Marin Anton care a spus că prefecta Giurgiului este mâna politică a lui Bădălău, din acest motiv am  şi pus titlul  prefecta perfectă. Un alt mare semn de întrebare este legat de prezenţa directorului OCOT Ilie Vasile, un alt slujbaş al statului!  Nu am înţeles şi nici acum când scriu aceste rânduri nu înţeleg  ce mama lui proces verbal căuta el acolo? Despre Ilie Vasile ştim că este un pasionat al vânătorii, numai că ar trebui să fie atent că s-ar putea să vâneze în vremuri foarte  tulburi şi iar va fi nevoit să bată la alte porţi mimând rolul dizidentului ca să rămână în continuare director, cel puţin până iese la pensie.

Sau poate că cei doi protagonişti care nu apăreau nici cel puţin în lista de rezerve politice aveau rolul să întreţină atmosfera în partea a doua a întâlnirii …   

 

 I.C.MANDU

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *