Ponta: Nu demisionez de la Guvern, pentru mine linia rosie este 20% la TVA

Cu probleme cu DNA şi cu partidul în mâna lui Liviu Dragnea, premierul Victor Ponta susţine că nu are de gând să demisioneze de la şefia Guvernului. „Mai e puţin până în 2016”, a comentat el. Cu toate acestea, Ponta a spus că nu rămâne premier dacă TVA nu este redusă de la 1 ianuarie 2016 la cel puţin 20%, aşa cum propusese guvernul în forma iniţială a Codului Fiscal. PNL a avansat recent cota de 21% pentru TVA de la începutul anului viitor.

 Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu va demisiona de la şefia Guvernului, chiar dacă presiuni în acest sens sunt din prima zi de la preluarea mandatului de prim-ministru.

„Nu demisionez. Mai e puţin până în decembrie 2016”, a spus Ponta, la România TV.

Cu toate acestea, în privinţa noului Cod Fiscal premierul a spus că nu va rămâne în funcţie dacă cota TVA nu este redusă de la 1 ianuarie la cel puţin 20%, aşa cum propusese Guvernul iniţial. În Parlament, un amendament al PNL, a redus în noul Cod Fiscal cota TVA la 19%. În prezent, liberalii vor ca TVA să fie scăzută la 21% de la 1 ianuarie şi la 19% de la 1 iulie 2016. Pe 17 şi 19 august, partidele parlamentare şi-au programat o serie de negocieri pe tema noului Cod Fiscal. 

“Pentru mine linia roşie este 20% la TVA”, a ţinut să precizeze Ponta, care a spus că nu acceptă să rămână premier dacă TVA de la 1 ianuarie 2016 va fi 21%.

Premierul a repetat că nu demisionează acum şi a adăugat că mai este puţin până în decembrie 2016, data alegerilor parlamentare la termen. 

“Am avut o discuţie clară în CEX-ul PSD şi cu partenerii de alianţă, înainte să plec în concediu. Lucrurile au fost foarte clare, în cazul meu demisia nu e o chestie personală. Da, aş fi vrut să plec atunci în anumite condiţţii, funcţia pe care o ocup nu am moştenit-o din familie pe persoană fizică, ci pentru că 5 milioane de oameni au votat pentru USL. Dacă PSD nu mă mai sprijină, plec din funcţia de premier, dar să ia o decizie”, a spus Ponta. 

Potrivit acestuia, când Coaliţia de guvernare nu îl va mai susţine, va pleca din funcţia de prim-ministru. 

“Din 7 mai 2012 am avut presiunea să renunţ la funcţie, e normal până la urmă, neavând un mandat fix, este funcţia cea mai atacată şi dorită, este funcţia din care poţi să faci cel mai mult pentru oameni, am făcut cam tot ce am promis în 2012”, a subliniat premierul. 
 CRISTIAN ANDREI« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *